Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Milovaná fenka proslavila Davida (19) nejen v Blesku: Enny je v psím nebi, ale stále baví svět

Autor: Jitka Pecharová - 
3. září 2022
05:00

Vyvenčila páníčka! Příhoda zvěčněna na videu zůstala Davidu Mitášovi (19) z Pomezí na Svitavsku už jen jako vzpomínka na fenku Enny (†9). Video vzniklo v roce 2015 a tehdy byl u toho i Blesk. Nyní, když nejčtenější deník Česka slaví 30 let, ho David připomněl.

Video s Enny vzniklo úplnou náhodou. Davida ležícího na břiše, kterého bernardýnka táhne na vodítku přes silnici, zachytila kamera za předním sklem jedoucího auta. Fence se totiž chlapce podařilo strhnout na zem, kluk měl vodítko omotané kolem ruky a nedokázal ho pustit.

Šofér jel naštěstí pomalu, takže na situaci před sebou stačil včas zareagovat a zastavit. Zprvu šokující událost se tak naštěstí stala jen úsměvnou příhodou.

Nový pejsek

Bernardýnka Enny odešla před dvěma roky do psího nebe. „Když si na ni vzpomenu, vždycky si ji vybavím právě v tomhle příběhu,“ řekl David. V době, kdy video vzniklo, mu bylo 12 let. Dnes je z něj vyučený elektrikář a už pracuje. Má i nového pejska, ročního jezevčíka Barnabáše.

Video obletělo planetu

Natočená příhoda se před sedmi roky dostala na internet, kde dosáhla velké sledovanosti, dočkala se i publikování v britském Daily Mail a objevila se také v médiích na Novém Zélandu, v Austrálii, ve Francii a v dalších zemích. Zábavnou scénku si lidé na internetu přehrávají i v současnosti. „Na základce jsem kvůli tomu dostal přezdívku psovod,“ řekl se smíchem David.

Naše fenka Bernardýna mě přetáhla přes silnici a náhodou jelo kolem auto, které celou situaci natočilo. A toto video je hitem internetu dodnes. Naše fenka Bernardýna mě přetáhla přes silnici a náhodou jelo kolem auto, které celou situaci natočilo. A toto video je hitem internetu dodnes. | David Mitáš

Jak se přihlásit?

Tři společné dekády. Po celá léta je Blesk na vaší straně a někdy i vy na jeho stránkách. Našli jste se v našich článcích nebo na fotografiích? Pochlubte se jimi a staňte se součástí našeho výročí.

Příspěvky lze zaslat:

1) prostřednictvím webového formuláře na stránce www.blesk.cz/30let
2) na e-mail: byljsemvblesku@cncenter.cz
3) poštou na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. V obálce, označené heslem Byl jsem v Blesku.
4) případně přes sociální sítě Facebook, Instagram nebo program Messenger

Video  Bernardýn táhl svého páníčka po břiše po silnici  - Miroslav Hledík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi