Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neobvyklý domácí porod v Suchdole nad Lužnicí: Malému Jiříkovi pomohli na svět záchranáři!

Jiříkovi pomohli na svět záchranáři.
Jiříkovi pomohli na svět záchranáři.  (Autor: ZZS Jihočeského kraje)
Autor: rix - 
30. srpna 2022
15:09

Dramatický, ale krásný příběh se odehrál v Suchdole nad Lužnicí v Jihočeském kraji. Statečná maminka začala rodit příliš brzy a malému Jiříkovi museli pomoct na svět záchranáři. Vše naštěstí dopadlo v pořádku a klučík se v pořádku těší z prvních dní po boku své mámy. 

„Posádka RZP ze Suchdola nad Lužnicí pomohla na svět malému Jiříkovi,“ uvedli záchranáři na Facebooku. Potvrdili také, že na první pohled dramatický domácí porod proběhl poklidně. „Vše proběhlo v pořádku a my rodičům gratulujeme a klučíkovi přejeme šťastný život,“ napsali záchranáři. 

V souvislosti s celou akcí také poděkovali dvěma kolegům, kteří byli s hrdou maminkou na místě a byli jí po celou dobu po ruce. „Záchranářům Lence a Ondrovi patří potlesk,“ dodali. Těm poděkovala i samotná maminka Lenka. „Děkujeme za pomoc, byla to rychlovka,“ svěřila se. „Byli šikovní, zvládli jsme to všichni,“ dodala. 

Příběh dojal i lidi napříč sociálními sítěmi. S gratulacemi jako by se roztrhl pytel. „Tak to tedy velká gratulace a hlavně ať jste v pořádku,“ přáli diskutující štěstí čerstvé mamince.

Video  Podcast Maminka: Trauma u porodu - i tady můžete najít nedůstojné zacházení  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi