Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pardubičtí strážníci truchlí: Zemřel milovaný člen jízdní policie kůň Eda

Aktualizováno -
18. srpna 2022
20:04
Autor: jel - 
18. srpna 2022
18:52

Smutná událost zasáhla pardubickou městskou policii. Ve středu po náhlých zdravotních komplikacích zemřel kůň Eda. Ten byl až do dubna součástí jízdní policie a celou dobu služby byl velice poslušný a klidný. Reprezentoval strážníky a rozdával radost dětem.

Smutnou zprávu oznámili pardubičtí strážníci na sociálních sítích. Kůň Eda zemřel po náhlých zdravotních komplikacích ve středu v noci. U jízdní policie byl od jejího založení a službu vykonával dlouhých dvacet let. 

„Od počátku byl Eda tím nejklidnějším a nejspolehlivějším z našich koní,“ uvedli strážníci. „S bohorovným klidem plnil všechny své koňské úkoly, rozdával radost dětem, reprezentoval městkou policii i své město ve službě i na soutěžích,“ doplnili.

Službu u jízdní policie kůň Eda zakončil slavnostně letos v dubnu, společně s ním odešel do „důchodu“ také jeho koňský parťák Ota. Jak strážníci uvedli, přestože už pak nebyl služebním koněm, roky odváděl dobrou službu a pardubičtí policisté na něj budou vzpomínat. 

„Děkujeme ti, Edo,“ napsali na závěr. „Edu jsme museli uspat kvůli náhlým vnitřním akutním bolestem ve 22 hod večer ve středu 17.8. Co bylo příčinou řekne až pitva,“ napsala na sociálních sítích paní Jitka z neziskové organizace Stárneme spolu.

Video  Zemřel kůň Eda, který byl členem pardubické jízdní policie  - TV NOVA Official
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi