Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britce se narodila trojčata. První dítě porodila před čtyřmi lety, poslední před měsícem!

Autor: pma - 
15. srpna 2022
05:20

Manželé Karen a James Marksovi se několik měsíců neúspěšně snažili o potomka. Nakonec se rozhodli pro umělé oplodnění IVF a dočkali se radostné zprávy. Výsledky ukázaly, že budou mít trojčata. První chlapeček Cameron se narodil před čtyřmi lety, dívenka Isabelle přišla na svět v roce 2020 a nejmladší Gabrielle v červenci letošního roku.

Snem mnoha manželů je přivést na svět zdravé dítě. Někdy však příroda zasáhne a početí přirozenou cestou se páru nemusí dlouhé měsíce dařit. Takovým případem jsou i Karen (35) a James (37) Marksovi z Tauntonu v hrabství Somerset. Ti se brali roku 2014 a delší čas se jim nedařilo počít přirozenou cestou.

Karen byly navíc diagnostikovány zdravotní komplikace a lékaři došli k závěru, že je Britka bohužel neplodná. Manželům tak zbývala poslední možnost – zkusit umělé oplodnění. To se nakonec vydařilo. Prostřednictvím asistované reprodukce IVF se uchytila tři embrya.

Teď už je rodina kompletní 

„Někteří lidé podstupují umělé oplodnění a bohužel se jim nemusí podařit mít ani jedno dítě, ale nám se povedlo mít hned tři, takže se cítíme tak šťastní,“ popsala pro britský deník The Mirror Karen.

Kuriózní je, že děti jsou sice označovány a vedeny díky stejnému dni oplodnění jako trojčata, avšak každé z miminek se narodilo v jiném roce. Na podzim roku 2018 přišel na svět syn Cameron, o dva roky později se narodila holčička Isabelle a poslední z dítek Gabrielle rodiče potěšila na začátku července letošního roku. „Teď se cítíme kompletní. Naše srdce jsou zaplněna láskou,“ sdělili manželé.

Nevzdávejte to, povzbuzují manželé

Metodu umělého oplodnění manželé vřele doporučují párům, které měly podobnou zkušenost jako oni. „Pokud jste vyčerpali všechny ostatní možnosti, tak to nevzdávejte a jděte do toho,“ povzbuzují budoucí rodiče Marksovi.

Deník The Independent uvádí v souvislosti s případem i data týkající se umělého oplodnění. Ve Velké Británii se pomocí této metody od roku 1991 narodilo téměř 400 tisíc dětí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi