Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena si z Chorvatska přivezla nečekaný suvenýr: V kufru našla osmnáct živých štírů!

Rakušanka vybalovala věci z dovolené v Chorvatsku a v kufru našla štíra s mláďaty.
Rakušanka vybalovala věci z dovolené v Chorvatsku a v kufru našla štíra s mláďaty.  (Autor: Facebook/Tierhilfe Gusental - THG)
Autor: rc - 
1. srpna 2022
19:48

V kufru vezla černé pasažéry a neměla o tom vůbec tušení. Když se žena  z Rakouska vrátila z dovolené v Chorvatsku, našla ve svém zavazadle osmnáct štírů! Rodačka z Natternbachu kontaktovala záchrannou stanici, která si nezvané hosty odvezla.

Obrovský šok zažila žena z rakouského města Natternbach, které leží asi hodinu cesty od Lince. V sobotu 23. července otevřela kufr, s nímž byla na dovolené u Jaderského moře, a mezi plavkami a letními šaty našla rodinku štírů! Jednalo se o samici štíra, která v kufru porodila víc než deset mláďat.

Zděšená žena kontaktovala místní záchrannou stanici, která si živočichy odvezla. Zatím jsou v útulku v Linci, ale jakmile to bude možné, vydají se na cestu zpět do Chorvatska. „Jakmile se naskytne příležitost, například když pojede zaměstnanec útulku na dovolenou do Chorvatska, tak je vezme s sebou a vypustí je tam,“ řekl zaměstnanec pro server nachrichten.at.  

Podle informací britského deníku Daily Mirror se žena vrátila z dovolené už před třemi týdny. Štíři tak s ní žili v jedné domácnosti pěkně dlouhou dobu, aniž by si něčeho všimla. Zaměstnanec útulku dodal, že štír by byl pro ženu nebezpečný v případě, že by byla alergická. „Většina bodnutí od štíra je podobná bodnutí vosy. Normálně se objeví otok, nic víc,“ řekl.

Černí pasažéři v zavazadlech nejsou během letních prázdnin žádnou výjimkou. Začátkem července si Britka přivezla domů z Kypru tarantuli.

Video  Útoky žraloků na lidi zachycené kamerou  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi