Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Martina (28) pracuje na luxusní jachtě! Klientům plní i divná přání

Autor: rc, zf - 
18. října 2022
15:01

Pracovat na luxusní jachtě se zdá být zaměstnáním snů. Člověk se plaví na moři, užívá si slunce a takřka každý den poznává nová místa a ještě za to má zaplaceno! Podle stevardky Martiny Drežančićové je to ale prý řehole! Taková práce na jachtě, jejíž pronájem stojí 100 tisíc euro (2,5 milionů Kč), je jako nasazení v armádě!

Vedoucí stevardka Martina Drežančićová miluje moře, které je podle ní „krásné, mysteriózní, divoké a nespoutané.“ Není tedy divu, že si za práci zvolila být stevardkou na luxusní jachtě. Ačkoliv se může zdát, že práce na takové jachtě je o slunění, poznávání nových míst a lidí, ve skutečnosti se prý jedná o náročnou aktivitu. „Je to jako v armádě,“ uvedla Martina pro britský deník Daily Mail a dodala, že stejně jako v armádě je práce na jachtě o disciplíně, tvrdé práci a o řádu.

 

„Ten, kdo se tím neřídí, nemá co dělat na palubě,“ uvedla Martina, která je odhodlaná splnit klientům každé jejich přání. Pronájem jachty M/Y Freedom není levná záležitost. Za týden to stojí mezi 80 – 100 tisíci eury (1,9 milionu Kč - 2,5 milionu Kč). Loď pojme až dvaadvacet hostů, kteří si mohou užívat radovánky ve vířivce, masáží, soukromého kina, posilovny či bazénu.

Martina se svým týmem se snaží, aby byli klienti nanejvýš spokojeni. „Jeden zákazník požadoval vejce od slepic, které byly živeny pouze červy,“ uvedla Martina s tím, že se i taková přání snaží splnit, nebo se snaží najít alternativu, která by klientům vyhovovala. 

Martina na pozici šéfové pracuje dva roky a svému týmu vládne železnou rukou. Svým podřízeným klade na srdce, že klientům se prostě neříká „ne“. Každý, kdo začne pracovat na lodi, musí dbát jejích pravidel a požadavků. „Jsem opravdu přísná. Každý člen posádky musí být schopen dělat, co má,“ říká Martina s tím, že když jsou sehraní, všechno klape jako švýcarské hodinky.

Martina má jen málo času sama pro sebe. Denně pracuje i šestnáct hodin. „Vstáváme v půl sedmé ráno. Musíme být připraveni servírovat snídani o půl osmé, což občas trvá až do jedenácti. Poté, co vše uklidíme a připravíme oběd, což je obvykle mezi jednou a třetí hodinou odpoledne, máme chvíli volného času,“ popisuje pracovní den. „Vždy se najde něco na práci,“ dodává. Zatímco si klienti užívají radovánek, posádka doplňuje zásoby do lednic, uklízí, nikde nesmí být otisky prstů a kontroluje, zdali mají klienti všechno, co chtějí.

Kolem šesté hodiny večer se převléknou do uniforem a servírují aperitivy, zatímco se dodělává večeře. Směna končí i kolem druhé hodiny ráno, jelikož se večeře prý často zvrhne ve večírek.

Co se týče románku mezi posádkou a klienty, to je zakázáno. Dokonce i vztahy mezi posádkou jsou tabu. „Můžete být zdvořilí, kamarádští, ale nesmíte překročit jistou hranici. Románky mohou ovlivnit pracovní atmosféru. Pokud, například vyhodíte někoho z posádky, jeho přítel/přítelkyně odejde s ním,“ říká Martina dodává, že ztratit dva členy posádky během sezóny by mělo neblahé důsledky.

Video  Porovnání dvou opravdu luxusních jachet, které si běžný smrtelník jen tak dovolit nemůže.  - Instagram.com/theyachtmogul
Video se připravuje ...

Podívejte se na velkou galerii jacht:

Uživatel_5189551 ( 19. října 2022 14:07 )

A jak to tam chodi??

Uživatel_5189551 ( 19. října 2022 14:06 )

Nesmite kazdeho soudit podle sebe!

Jaryn ( 1. srpna 2022 10:30 )

No ty rozhodně ne.

mr.remy ( 1. srpna 2022 10:15 )

To ne, ale domluvili se, že dostal červy, co se živili výhradně slepicemi

trintin ( 31. července 2022 22:40 )

„Jeden zákazník požadoval vejce od slepic, které byly živeny pouze červy,“?? To mu je na moři snesla autorka článku?

Zobrazit celou diskusi