Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rybář Roman na našel hrozivě vypadajícího tvora: Je to vůbec ještě ryba?!

Autor: štt - 
12. června 2022
17:38

Ruský rybář na svém Instagramu sdílí fotky zvířat, která nalézá v sítích. Nedávno sdílel fotografii, která polekala tisíce uživatelů. Zdánlivě sešité zvíře jakoby vypadlo z hororových próz H. P. Lovecrafta. Je to ještě ryba? Nebo úplně nový živočišný druh?

Roman Fedorcov pracuje na vlečné lodi v Murmansku na severozápadě Ruska. Celý svůj život zasvětil zkoumáním neznámých tvorů na dně oceánu. Většinu svého života tráví na moři a své zážitky sdílí na Instagramu, kde jej sleduje přes 650 tisíc uživatelů.

Přestože Roman obyčejně sdílí fotografie zvířat, o jejichž existenci nemá běžný člověk ani ponětí, tentokrát zůstali překvapení i ti nejotrlejší. V ruce držel průsvitnou rybu, jež měla po celém těle švy, jako by ji někdo sešil dohromady.

Na hlavě jí svítilo děsivé oko. Příspěvek nasbíral tisíce lajků a stovky komentářů, ve kterých se lidi snažili identifikovat, co právě vidí. „Vypadá jako nějaký Pokémon,“ napsal první šprýmař. Někdo si naopak myslel, že se jedná o druh s vývojovou vadou, za kterou může znečištění oceánů. Roman zvíře nazval lakonicky – Frankensteinova ryba.

Jaryn19 ( 13. června 2022 12:26 )

radioaktivita dokáže divy a kolem Ruska je to pěkně zamořené....

y1xcvbnm ( 12. června 2022 19:31 )

Rybář Roman na našel hrozivě vypadajícího tvora

na na na na

Zobrazit celou diskusi