Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mimi se chlubí sbírkou luxusních kabelek a životem ve vile za 206 milionů: Jako dítě živořila během války

Autor: rc - 
18. května 2022
16:05

Miluje luxusní kabelky, pořádání pompézních oslav a instagram. Mimi Morrisová (52) si užívá bohatství, kterým se chlubí na populární sociální síti. Její manžel Donald 'Don' Morris (74) je miliardář, který řídí úspěšné společnosti. Rodačka z Vietnamu se ale nenarodila do zámožné rodiny. Byla ještě dítě, když s blízkými uprchla z válkou zmítané země, kde trpěli hladem.

Bylo jí sedm let, když s rodinou uprchla z Vietnamu, který sužovala válka. Mimi Morrisová žila s rodiči a sedmi sourozenci ve vesnici, která byla odříznutá od světa. Schovávali se v obrovské díře v zemi, aby byli alespoň trochu v bezpečí. Trpěli hladem a neměli dostatek pitné vody. Takhle žili dlouhé dva roky, než se jim podařilo utéci do Spojených států. Pro Mimi začal naprosto odlišný život.

Dnes již dvaapadesátiletá máma tří dětí bydlí v prominentní čtvrti v Los Angeles. V uzavřené rezidenční oblasti s manželem Donem vlastní vilu v hodnotě 8,8 milionu dolarů (cca 206 milionů Kč). Podle informací Orange County Business Journal nemovitost koupili v roce 2018 - sedm let poté, co Mimi svolila si miliardáře vzít.

Don se na rozdíl od Mimi narodil do zámožné rodiny. Jeho otec v roce 1945 založil společnost Earl L. Morris Company, která dovážela potrubní ventily a armatury do loděnic v Kalifornii. Společnosti se dařilo a o deset let později založil společnost Acorn Engineering Company. V roce 1969 do rodinného podnikání vstoupil Don, jenž založil společnost Morris Group International a pomalu se vyšplhal až na post jejího prezidenta. V roce 2003 se stal jejím výkonným ředitelem. Nadále rozšiřoval rodinný byznys a v současné době má společnost po celém světě až 23 výrobních a distribučních závodů.

Mimi se tak přivdala do lukrativního byznys a sama se prý věnuje podnikání. V čem ale podniká, není jasné. Odhadovaná hodnota majetku obou manželů činí 1 miliardu amerických dolarů (cca necelých 24 miliard Kč). Úspěšná influencerka, kterou na instagramu sleduje téměř 50 tisíc lidí, ale odmítá, že by si Dona vzala pro peníze.

„Myslím, že mnozí lidé si myslí, že jsem Dona nutila do svatby, ale ne, nechtěla jsem si ho vzít. Byla jsem už jednou vdaná, takže jsem nechtěla udělat znovu stejnou chybu, ale Don to opravdu chtěl. Každý den se mě ptal, jestli si ho vezmu. Takže nakonec mě přesvědčil, abych řekla ano,“ uvedla pro britský deník Daily Mail Mimi, která má z předchozího manželství už dvě dospělé děti.

Je matkou syna Huy Trana (30) a dcery Hannah Oquistové (26). Dcera Hannah porodila nedávno holčičku Scarlett, čímž Mimi pasovala na babičku. S Donem mají společné dítě, chlapce Skylera, který oslavil osmé narozeniny. 

Mimi s Donem žije už dvacet let. V roce 2019 oslavila padesáté narozeniny při bujarém večírku, který se konal v jejich luxusní vile. Narozeninovou party pro ni uspořádal módní dům Dolce & Gabbana za 350 tisíc dolarů (cca 8,4 milionu Kč). „Na mou oslavu padesátých narozenin jsem měla připravených několik šatů,“ uvedla s tím, že byla nadšená, když si všechny šaty zkoušela. Je obrovskou milovnicí módy. Obzvlášť je posedlá kabelkami od značky Hermés.

Cestuji do různých zemí, abych nasbírala nové kousky do mé sbírky Birkinek,“ dodala. Stále si uchovává své svatební šaty, které má vystavené u sebe doma a kochá se jimi. S manželem si užívají rádi bohatství, ale rovněž přispívají na různé dobročinné organizace. Peníze darují hlavně dětské nemocnici, kde se léčil jejich syn. Mimi je novou hvězdou pořadu Netflixu o nejbohatších Asiatech v Los Angeles nazvaném Bling Empire.

Video  Kateryna Demers má vlasy dlouho jako Locika z Pohádky.  - Instagram/kateno4eklala
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi