Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bylo nám ctí s tebou sloužit, Mambičko: Pardubičtí záchranáři se rozloučili se svou kolegyní

Autor: štt - 
3. dubna 2022
18:11

Pardubičtí záchranáři se rozloučili se svou dlouholetou kolegyní. Ivana Rovenská za svůj profesní život zachránila na tisíce životů. Nyní ji čeká zasloužený odchod do penze.

„Maják utichl a dveře od sanitky se naposledy zavřely… Dnes odsloužila svojí poslední službu před odchodem do důchodu naše dlouholetá kolegyně Ivana Rovenská,“ napsali záchranáři Pardubického kraje na svůj facebookový účet. Mladší kolegové se tak rozloučili se zasloužilou kolegyní, které nikdo neřekne jinak než „Mambička“.

Kromě kytice a malého daru Ivana obdržela i zlatou medaili se znakem všech záchranářů – modrou hvězdou a Aeskulapovou holí. „Pro pacienty i kolegy byla oporou a uměla vždy poradit. Kdo jí zná, ví, že má srdce na správném místě. Proto Ti všichni přejeme, aby Tvůj humor zůstal stále stejný a ve zdraví sis užívala života, co to jen jde. Bylo nám ctí s Tebou sloužit,“ zní konec věnování.

Ke gratulantům se připojily desítky dalších uživatelů, kteří měli tu možnost se s Ivanou profesně nebo obyčejně lidsky setkat. „Mambičko, celoživotní poslání je u konce. Teď už pouze vyparkovat karavan a užívat si života plnými doušky,“ napsal pod příspěvek Zdeněk. Bývalá kolegyně Yvet napsala: „Ahojky, tak už? Vzpomínám na začátky v našem rodném městě, byla to rozjížďka. Pak jsme se vydaly do života se svými láskami a dlouho se neviděly. Ale osud nás na nějaký rok spojil u rychlé roty opět v rodném městě.“ Ivanu nyní čeká zasloužený odpočinek.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi