Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pepa (83) po mozkové příhodě skončil na vozíku: Jsem na světě rád a nechci být jen doma v posteli, říká

Autor: jel - 
16. března 2022
20:16

Třiaosmdesátiletý Pepa je aktivní senior, který miluje život. Bohužel nedávno prodělal cévní mozkovou příhodu, po které skončil zdravotně postižený. Nyní se pohybuje za pomoci invalidního vozíku a dcera se o něj stará na plný úvazek. Pepa má však i přes zdravotní komplikace obrovskou chuť do života a nechce trávit čas v posteli. Aby mohli s dcerou vyrážet na výlety, potřebovali by speciálně upravený automobil. O pomoc proto žádají ve sbírce.

Jak sám sympatický senior uvedl, svůj život si po mozkové příhodě vybojoval, zůstalo mu však tělesné postižení. „Mám postiženou levou stranu těla, v končetinách nemám cit a jsou dny, kdy mě dost bolí, s tím jsou spojené problémy s rovnováhou a správnou koordinací,“ sdělil Pepa s tím, že to nejsou bohužel jediné zdravotní komplikace, s nimiž bojuje. Kromě jiného má také problémy s tlakem a se srdcem. 

Využívá speciální invalidní vozík, který lze v případě potřeby upravit do polohy v leže. Přes veškeré nepříjemnosti, jenž mu život přichystal ale pan Pepa neztrácí optimismus. „Ale na světě jsem rád a rád bych ještě svůj čas na tomto světě naplno prožil a nebyl jen doma v posteli,“ prozradil.

Rád by objel Česko

Pepa je odkázán na pomoc druhých. Jeho dcera s ním proto zůstala doma a o tatínka se stará. „Zůstala se mnou doma bez práce a příjmů. Co si budeme povídat, já jí za ten den opravdu potřebuji na plný úvazek,“ popsal senior. Oběma by moc pomohlo pořízení speciálně upraveného automobilu, v němž by mohl Pepa pohodlně cestovat i s vozíkem. Nejlépe takový, kam by se případně vešel i pokud by byl vozík v poloze v leže.

Nesmírně by jim to usnadnilo veškeré cesty na lékařská vyšetření. Kromě toho, by to oběma i zpříjemnilo život. Pepa by nerad trávil veškerý čas v posteli a rád by se podíval po Česku.

„Moc rád bych ale cestoval po republice a navštěvoval naše památky, veletrhy, přírodu a prostě zkrátka zase něco nového a zajímavého poznal z naší krásné země,“ řekl senior. Automobil si však nemohou dovolit, a proto prosí o pomoc ve sbírce na crowdfundingové platformě Donio. Tam může Pepovi každý přispět libovolnou částkou ke splnění jeho malého snu.

Vladimír Molík ( 17. března 2022 04:59 )

Ten pán musí být snad naivní. Když člověk jen pomyslí na to jaký je dnes svět a jak se pohybuje na pokraji jaderné války, tak by už nejradši vůbec nežil. A to jsem ročník narození 1954.

Zobrazit celou diskusi