Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Detaily z ikonického Discolandu Sylvie: Jak vznikla bizarní reklama s nahými dívkami v kabrioletu?

Autor: jel - 
18. února 2022
17:53

Discoland Sylvie je zřejmě nejlegendárnějším podnikem spojovaným s devadesátými léty. Majitelem baru byl bizarní mafián Ivan Jonák (†59), který se rád chlubil svým majetkem, prsteny, zbraní i výstředním oblečením. Extrovertnímu muži podsvětí a jeho diskotéce se věnoval také poslední díl dokumentárního cyklu Polosvět od České televize. Jonákovi kamarádi v něm popsali, jak podnik fungoval a co vše se tam vlastně dělo. Uwa Vaník alias DJ Uwa dokonce prozradil, jak vznikl nápad na bizarní reklamu, kdy se Jonák s nahými dívkami projížděl po Praze.

V devadesátých letech Jonák otevřel svůj slavný Discoland Sylvie a Bar Veronika. Byl to jeden z prvních nevěstinců v České republice a patřil mezi největší a nejnavštěvovanější. Do tohoto podniku chodily celebrity i jinak významní lidé. Mezi blízké přátele proslulého mafiána tehdy patřili i manželé Renata a Roman Skamene a také DJ Uwa. Ti všichni pro Českou televizi popsali, jak podnik fungoval i jak na ně působil.

Roman Skamene o podniku tvrdil, že to byl v podstatě „zámek podsvětí“. „Vše tam bylo nové, na tu dobu moderní, všechno tam blikalo já na to koukal jak na zjevení, protože jsem nic takového neznal. Byl jsem unešený, jak je to nádherný,“ prozradil svoje dojmy.

Jeho manželka doplnila, že se tam nikdy na ničem nešetřilo a přidala historku o tom, že si kdysi v podniku objednali tatarák a porce, kterou jim přinesli byla tak velká, že tolik tataráku v životě neviděla. A pokud prý náhodou něco došlo, Jonák ihned poslal taxík, aby přivezl, co chybělo.

V horním patře byla diskotéka a kuchyně, která měla otevřeno nonstop. Jak podotkl Uwa, prý se otevřela a pak se zavřela až s koncem Discolandu. O patro níž byl pak erotický klub, kde se pořádaly nejrůznější striptýzové show a probíhala tam prostituce. 

Do spodního patra lákal podnik hosty i na horní diskotéce. Původně to prý bylo tak, že se o půlnoci zhasla světla a tanečnice zatančily kankán a moderátor pozval hosty do erotického baru. „Kolikrát se to zvrtlo, že proběhlo sexuální vystoupení a tím se nalákali lidi dolů. Protože cizincům třeba ani nedošlo, že je tam i erotický klub,“ popsal diskžokej.

Kabriolet s nahými ženami

Uwa se svěřil i s tím, jak vlastně vznikla legendární reklama na Discoland, kdy se Jonák proháněl v kabrioletu s nahými ženami po centru Prahy. „Ivan si rád nechal poradit,“ začal DJ příběh o tom, jak podle něj vznikla právě tato reklama. Uwa si prý tyhdy koupil kabriolet a bavil se s Jonákem před diskotékou, ten ale říkal, že má sám lepší auta. „Říkám mu ‚Bude sluníčko, já stáhnu střechu, co uděláš ty?‘ a on na mě koukal, tak říkám ‚naložím buchty do auta a jedu a o kom se ví?‘ a on povídá ‚Ty v*le, to je pravda‘ a jel na Bílou horu a koupil cadillaca, do něj posadil čtyři nahatý buchty,“ popsal.

V roce 1994 to však začalo jít s mafiánem Jonákem strmě skopce. Údajně kvůli sporům o Discoland si totiž objednal nájemnou vraždu své manželky Ludviky. Za tento čin skončil nakonec ve vězení. Přestože celou dobu až do své smrti tvrdil, že je nevinný. Po propuštění chtěl Discoland znovu otevřít a obnovit tak zašlou slávu. Neměl na to peníze. Rozkmotřil se i s bývalými kamarády Romanem a Renatou Skamene a nakonec zemřel na zdravotní komplikace spojené s cukrovkou.

Video  Ivan Jonák: Jak bývalý král kriminálního podsvětí zemřel bez peněz a úplně sám  - Videohub
Video se připravuje ...

padrino ( 18. února 2022 21:31 )

Trapný,článek je jen těžce vydřenej z včerejšího dokumentu,všechno co je popsaný v něm bylo řečeno.A jestli měl Jonák takový primitivní kamarády jako jsou výše jmenovaní,tak se nedivím,že dopad, jak dopad.

Zobrazit celou diskusi