Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Doga Diego měří přes 2 metry a váží téměř metrák: Jezdí dokonce i na motorce!

Autor: pma - 
12. února 2022
05:20

Carlos a Ellie z východního Londýna si před sedmi lety pořídili psa Diega. Ten ale není žádný drobeček. Váží přes sto kilo, a když se postaví na zadní, měří dva metry. Čtyřnohý mazlíček s rodinou podniká téměř vše – od cest do práce, přes jízdu metrem nebo dokonce vyjížďky ve vlastní sajdkáře. Jedno je za jízdu stavěla i policie.

Domácí mazlíčky má dnes kde kdo. Obyvatel východního Londýna Carlos má ale poněkud většího čtyřnohého miláčka. Diega si Carlosova rodina pořídila před sedmi lety. Carlose to ale stále hodně přemlouvání. Jeho žena Ellie má celoživotní strach ze psů a až po několika letech jí k pořízení psa přemluvil. A tak si rodina pořídila dogu.

Někteří se psa bojí

Po sedmi letech je Diego nenahraditelným členem rodiny a je svým páníčkům věrným parťákem. Doprovází rodinu do práce, do metra ale i do restaurací. Ve východním Londýně se Diego stal doslova atrakcí a lidé se s ním rádi fotí nebo si ho hladí. Občas se prý psa někdo lekne nebo se menší děti domnívají, že to je jiné zvíře, například kráva.

Carlos dokonce přiznal, že enormní zájem o setkání s dogou občas způsobí i dopravní komplikace. „Když si lidé Diega hladí třeba v metru, vytvoří se tam zácpa a spoj má klidně i chvíli zpoždění,“ přiblížil cestování s čtyřnohým mazlíčkem majitel.

Se psem je zastavila policie

Carlos s Ellie rádi jezdí na motorkách a jelikož s nimi dělá doga všechno, pořídili jí na výlety i vlastní sajdkáru a motorkářské brýle. Jednou je dokonce zastavila Policie. „Bál jsem se, že mám malér, ale oni se s Diegem chtěli jen vyfotit, ostatně jako všichni,“ vtipkuje Carlos. Po vyjížďkách bere svého parťáka do motorkářského klubu The Bike Shed. Tam má Carlos společně s Diegem vlastní speciální vyhrazená místa.

Manželé se s rostoucí popularitou jejich čtyřnohého mazlíčka rozhodli založit mu vlastní profil na Instagramu. Sledujete ho tam téměř pět tisíc lidí a rodina se domnívá, že číslo bude rychle narůstat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi