„K útoku došlo bez jakékoliv příčiny. Mladík chtěl nejdřív hodit svůj nedopalek cigarety do hrnku napadeného muže. Když se proti tomu ohradil, agresor ho shodil na zem a začal do něj surově kopat,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Trhej!, přikázal

S příkazem: Trhej! navíc poštval na napadeného i amerického stafordšírského teriéra, který začal svou oběť kousat do různých částí těla! Napadený se proto snažil z místa rychle utéct.

„Agresor muže nadále stíhal a zvíře znovu poštval. I přes to se napadenému podařilo dostat až ke vchodu do nejbližšího bytovému domu, kde zvonil na zvonky a volal o pomoc. Tam došlo k dalšímu  útoku agresora i jeho psa,“ pokračoval Chaloupka.

Zle pokousaný

„Napadený po dalším útoku ležel zakrvácený na zemi, kde ho navíc za nohu rval poštvaný pes. Na pomoc raněnému nakonec přispěchali obyvatelé domu a kolemjdoucí, kteří psa holí odehnali,“ řekl mluvčí policie.

„Napadený muž utrpěl mnohačetné tržné rány a pohmožděniny. Po poskytnutí nezbytné péče jsme jej převezli k dalšímu ošetření do vyškovské nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranky Michaela Bothová.


Kriminalisté rychle zjistili totožnost agresora a zadrželi. Na návrh státního zástupce umístil soudce útočníka okamžitě do vazby. „Agresor je podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví,“ dodal Chaloupka a upřesnil: „Pes sám o sobě není agresivní, reagoval jen na přímé rozkazy svého majitele. Nebyl tedy důvod ho odebírat. Převzali si jej rodinní příslušníci agresora."

VIDEO: Na jižní Moravě děsili u Hodonína lidi i tato dva psi. Dočasně byli umístěni do Bzence. Nyní jsou ale opět u svého majitele.

Video
Video se připravuje ...

Ajax a Ken, kteří zabili v Hodoníně dva psy, se v útulku chovají klidně. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
6 fotografií