Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potíže připisovali úzkosti z lockdownu: Lily (9) měla na mozku nádor velký jak slepičí vejce!

Autor: pma - 
10. února 2022
19:06

Britka Toni Jenkins přivedla do nemocnice v Manchesteru svou devítiletou dceru Lily Hardingovou poté, co holčička začala počátkem roku 2020 silně zvracet. Doktoři se zpočátku domnívali, že jde o silné úzkosti z koronavirového lockdownu, pravda byla ale mnohem horší. Dívenka měla na mozku nádor o velikosti vejce!

Devítiletá Lily Hardingová měla počátkem roku 2020 záchvaty zvracení. Matka Toni Jenkinsová doufala, že nejde o nic vážného, ale vzala dceru pro jistotu do nemocnice. Tam jí lékaři sdělili, že se jedná spíše o psychickou příčinu, za kterou jsou zřejmě úzkosti z lockdownu, a poslali matku i s dcerou Lily zpět domů.

Nádor je extrémně vzácný a agresivní

Hned druhý den ale vezla Toni malou Lily do nemocnice znovu. „Necítila se furt dobře, tak jí lékaři udělali CT. Ukázalo se, že Lily má masivní nádor v levém předním laloku,“ řekla britskému deníku The Sun matka. Nádor byl dle slov Toni velký jako vejce.

Hrdinka Lily musela následně podstoupit tři velké operace, a také chemoterapii a radioterapii v dětské nemocnici v Manchesteru.

Když se po třech měsících zdálo, že by dívenka mohla být z nejhoršího venku, přišla další rána. Při kontrole lékaři odhalili, že se rakovina rozšířila i do páteře. „Lily má atypický teratoidní rhabdoidní nádor (ATRT), což je rakovina centrálního nervového systému. Nádor je extrémně vzácný a agresivní,“ popisuje matka.

Lily by chtěla do Disneylandu

Lékaři se domnívají, že bude muset malá Lily podstoupit alternativní léčbu, která je ale finančně nákladná. Rodinný přítel se tak rozhodl založit sbírku na gofundme s cílem vybrat co nejvíce peněz, pomoc rodině a splnit Lily sen. Až jí to zdravotní stav dovolí, chtěla by se podívat do Disneylandu.

I když prognózy nejsou nejrůžovější a lékaři se obávají nejhoršího, rodina stále doufá v ten nejlepší konec. „Nevzdáváme se a uděláme naprosto cokoliv, abychom zachránili naši krásnou malou dcerku, svět bez ní by byl mnohem temnějším místem,“ dodává v slzách matka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi