Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Američance v děloze objevili velkou cystu: Vyrůstají z ní zuby a chlupy!

Autor: rix - 
11. února 2022
16:47

Americká tiktokerka říkající si na internetu Sandwitchbread trpěla velkými bolestmi břicha. Myslela si, že je podruhé těhotná, zavítala proto ke gynekologovi. Jeho slova ji šokovala. V děloze mladé ženy objevil cystu velikosti vajíčka, ze které vyrůstají zuby a chlupy!

Mělo se jednat o krásnou zprávu. Žena, jež v červenci minulého roku porodila syna Atlase, byla přesvědčená, že je znovu těhotná. Pohled na ultrazvuk a slova jejího gynekologa byly ale děsivé. Uvnitř její dělohy už dva roky vyrůstala obludná cysta se zuby a chlupy. Útvar se tam objevil už při jejím prvním těhotenství před dvěma lety.

O svém utrpení a podivném úkazu se rozpovídala na TikToku. Její povídání o nepěkném zážitku se rychle stalo virální. „Šla jsem k doktorovi, protože jsem cítila abnormální bolest v břiše a silně jsem krvácela,“ uvedla. Očekávala další miminko. Slova gynekologa ji ale šokovala. „Není to dítě, je to ve skutečnosti něco mnohem horšího. Podíval se mi do očí a řekl mi, že mám v břiše cystu o velikosti slepičího vejce,“ popsala hrůzný zážitek.

A aby toho nebylo málo, z cysty vyrůstají zuby a chlupy. „Takže jsem vlastně dva roky po porodu stále měla uvnitř části mého již narozeného syna,“ popsala, že cysta vznikla oddělením od jejího původního plodu. Jak popsali pracovníci nemocnice v Clevelandu, podobné útvary mohou obsahovat kosti, tekutinu, vlasy, nervy, kůži, potní žlázy nebo zuby a mohou se tvořit kdekoli v těle. Nejčastěji ale uvnitř lebky nebo ve vaječnících.

Jak uvedl deník Daily Mail, dívku tak čeká operace. „Dermoidní cysty obvykle samy nezmizí, takže je musíte odstranit. Tahle je opravdu velká a způsobuje mi bolesti, takže musí pryč,“ vysvětlila nešťastnice. Dívka dokonce prý tuší, kde k cystě přišla. „Jsem si docela jistá, že oddělení plodu způsobila jízda na horské dráze, když jsem jako těhotná byla v Disney Worldu,“ uvedla. Důkazy pro to ale žádné neexistují.

rudy_hnis ( 11. února 2022 17:21 )

"Dermoidní cysty obvykle sami nezmizí,..."
Ten pýsatel pít tófrá čéštín.

Zobrazit celou diskusi