Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sýkorka málem zemřela krutou smrtí přilepená k pasti na myši: Dobrá zpráva ze záchranné stanice

Autor: rc - 
2. února 2022
11:37

Příběh sýkorky koňadry, kterou přivezl chatař do Záchranné stanice živočichů Makov, dojal celé Česko a zároveň rozproudil diskuzi o lepových pastích na myši. Právě do jedné z nich se totiž koncem ledna sýkorka chytla. Měla před sebou nejistý osud, ale záchranné stanici se podařilo takřka nemožné. Sýkorku zachránili a na sociální síti oznámili, že se jí daří dobře!

Na Facebooku se 27. ledna letošního roku objevil šokující příspěvek od Záchranné stanice živočichů Makov. Chatař tam přivezl zuboženou a vystrašenou sýkorku koňadru, kterou našel v lepové pasti na myši, když jel zkontrolovat svou chatu. „Myslím, že je už nikdy nepoužije, když viděl, co to umí,“ napsala záchranná stanice a přidala hrozivé video, na nichž má sýkorka pokrytá lepidlem.

Šílená smrt

„U savců – myší – je to stejné. Šílená smrti, výrobce bych nechal taky přilepit, hrůza! A že se to smí prodávat, nechápu!“ stojí nadále v příspěvku s tím, že sýkorka má nejistý osud. „Nejlepší je to „zneutralizovat“ popelem, uvidíme, držte nám palce,“ dodala stanice.

Poraněné křídlo

O den později se objevil příspěvek, v němž stanice avizovala, že se má sýkorka k světu. „Lep jsme zasypávali a neutralizovali popelem, vypadá to sice trochu hrozivě, ale funguje to. Důležité je dobře očistit všechna pera na křídlech a ocase, ta na těle si pak očistí sama. Bohužel některá ocasní pera zůstala prý na lepové desce, uvidíme, jak to nakonec bude s létáním,“ informovala veřejnost stanice. Sýkorce se i nadále podle posledního příspěvku daří dobře. Už byla přemístěna do „ptáčkové“ voliéry.

Prý ji ještě zlobí křídlo, ovšem z nejhoršího se dostala. Její příběh se začal šířit po celé České republice a rozvířil diskuzi o lepových pastích. „Tak doufám, že příslušné kontrolní úřady dohlédnou na zákazy prodeje a případům lotrům to pořádně spočítají,“ doufá stanice.

VIDEO: Malá srnečka spadla ženě na zahradu v Davli.

Video  Malá srnečka spadla ženě na zahradu v Davli.  - Kateřina Landová
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi