Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nebezpečná omeleta: Ženu vyděsil krvavý bílek! Co to způsobilo?

Ženu z Velké Británie po rozklepnutí růžového vejce, přešla chuť na jídlo.
Ženu z Velké Británie po rozklepnutí růžového vejce, přešla chuť na jídlo.  (Autor: Facebook, Pixbay)
Autor: štt - 
17. ledna 2022
05:20

Matku z Velké Británie přešel hlad poté, co na pánev rozklepla růžové vejce. Přestože dle data spotřeby, mělo být čerstvé, rozhodla se netradičně vypadají pokrm nejíst. Později zjistila, že za změnou barvy stojí nebezpečná bakterie.

Beena Sarangdharová z jihoanglického Abbots Langley nejdříve nevěřila svým vlastním očím. Po rozklepnutí skořápky dokonce vykřikla. „Večer jsem dostala chuť na smažené vejce. Když jsem jej rozklepla na pánev, vykřikla jsem, protože jsem předtím nic takového neviděla. Děti mne uslyšely a ihned přiběhly se podívat do kuchyně. Samy se polekaly z toho, co uviděly,“ sdělila žena v rozhovoru pro server Mirror.

Prvotní strach se brzy změnil ve zvědavost a Beena se rozhodla otevřít i zbytek vajec. K jejímu překvapení byla všechna ostatní v pořádku. „Zkontrolovala jsem datum spotřeby, ale prošlá nebyla. Koupila jsem před několika dny v místním obchodě,“ dodala. Přestože se ujistila, že jsou vejce čerstvá, rozhodla se zvláštnost sdílet se svými přáteli. Fotografii umístila na svůj facebookový účet, kde ji přátelé ihned varovali, ať netradičně vypadající bílek rozhodně nejí.

Žena sobě a svým dětem ze zbylých kusů osmažila novou omeletu. „Chvíli jsem přemýšlela, že vyhodím i zbytek, ale pak jsme je snědli s toustem k večeři,“ shrnula svou nevšední zkušenost. Po jídle se rozhodla zjistit víc informací na internetu. Dle přečtených článků zjistila, že bílek zrůžověl kvůli bakterii, která je pro lidi vysoce nebezpečná.

Ženu z Velké Británie po rozklepnutí růžového vejce, přešla chuť na jídlo.

Lehce zakalený bílek je známkou čerstvosti. Naopak čím je bílek čiřejší, tím je vejce starší. Růžová nebo perleťová barva značí výskyt bakterie Pseudomonas. Její pozření může vést k bolestem hlavy, otokům, a dokonce i k zápalu plic.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi