Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lily se narodila o tři měsíce dříve: Dojemné fotky připomínají pohádku o Malence!

Autor: rix - 
24. prosince 2021
18:39

Sestřičkám se doslova tajil dech. Nemohly uvěřit, jak je nově narozená dívenka maličká. Její maminka Cheryl musela na nouzový císařský řez a miminko se tak narodilo o tři měsíce dříve. Poporodním komplikacím bohužel podlehla její sestřička Daisy. 

Maličká Lily se narodila společně se svým dvojčetem Daisy. Její sestřička bohužel poporodní komplikace spojené s infekcí nezvládla. Za to Lily se má čile k světu a udivuje všechny svou maličkostí. Šance na přežití měla holčička pouhých dvacet procent. „Konzultant mi řekl, že budeme potřebovat hodně štěstí, pokud vůbec přežije noc,“ popsala matka Cheryl. 

Jak uvedl deník Metro, za svůj krátký život si Lily už prošla četnými zdravotními  procedurami, včetně bezpočtu krevních transfuzí, zhroucených plic a lumbální punkce.

O Lily v současně době pečují zdravotníci v nemocnici Johna Radcliffa v Oxfordu. Její šťastná maminka ji mezitím srovnává s různými předměty, aby ukázala, jak maličká její ratolest je. „Sestřičky jen lapaly po dechu, když uviděly, jaký je to prcek,“ uvedla hrdá máma. 

Když bylo Lily pět dní, vážila pouze půl kila. Tehdy se s ní vyfotil její otec Ray a srovnal maličkou se svou rukou. O dvacet dnů později byla dívka jen o něco větší než iPhone. „Fotit Lily s rozličnými předměty jsem začala, když zemřela Daisy. Chtěla jsem si zdokumentovat každý okamžik,“ vysvětlila maminka. 

Máma Cheryl, která má ještě další čtyři děti, musela nouzově podstoupit císařský řež poté, když jí náhle praskla voda a v děloze se u ní objevila infekce. Těší se, až bude konečně moci společně se svou dcerou domů. „Bráškové a sestry se určitě budou bít o to, kdo ji bude chovat,“ poznamenala Cheryl. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi