Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Mysleli si, že čeká dvojčata. Maminka pak porodila pětikilového cvalíka!

Autor: rix - 
10. července 2021
12:46

Takové mimčo se jen tak nevidí! Hrdá maminka z Británie přivedla na svět dítě, které váží skoro jako bowlingová koule. Chlapec Ronny se pyšnilk po narození pěti kilogramy a matka Jade Bayerová popsala, jak probíhal porod, ale i komplikace před jeho narozením. Lidé z okolí si z ní dělali srandu, že čeká dvojčata. 

Jakoby snad měla čekat dvojčata. Takové břicho měla Angličanka před narozením svého syna Ronnyho. Aby taky ne, když přišel její syn na svět, vážil pět kilo. Hrdá máma Jade Bayerová porodila cvalíka 5. dubna v nemocnici ve Worcestershiru, uvedl DailyMail

Porodní asistentky uvedly, že Ronny je největším dítětem, jaké kdy pomáhaly přivést na svět. Nemohly váze dítěte uvěřit. Pro jistotu chlapce zvážily dvakrát. Kuriózní byl pro maminku i výběr oblečení. Do novorozeneckého se Ronny totiž po narození zkrátka nevešel. Jade tam musela zabrousit do oblečení pro děti půl roku staré. 

„Od začátku jsme tušili, že Ronny bude velký. Velké břicho jsem měla už od začátku, mé těhotenství zkrátka nešlo přehlédnout,“ uvedla matka. „Samozřejmě si všichni dělali srandu, že budu mít dvojčata,“ dodala. 

Sestřičky o velkém Ronnym vtipkovaly, ačkoli zpočátku byly jeho váhou šokovány. „Byl úplně mimo jejich grafy, byl velký jako čtyřměsíční dítě,“ vysvětlila Jade. Maminka měla chlapce porodit až 9. dubna, ale Ronnymu se chtělo na svět dřív. „Praskla mi voda a musela jsem do nemocnice spěchat čtyři dny před plánovaným termínem,“ vysvětlila.

„Porod trval dlouho, kvůli jeho velikosti to nešlo lehce, to si umíte asi představit,“ popisovala dál Jade. Ta byla z porodu tak unavená, že požadovala císařský řez. „Pak mi ale sestřička nabídla epidural a dost se mi ulevilo, půlhodiny poté byl na světě,“ dodala s tím, že když pak uviděla jeho váhu, bylo jí vše jasné. 

Její tělo si pak ulevilo. „Ke konci těhotenství jsem měla mnoho bolestí, už jsem volala po umělém vyvolání porodu, nemohla jsem se hýbat ani pořádně dýchat,“ popsala Jade krušné chvíle. Jade, která žije s partnerem Scottem Fewtrellem (29) uvedla, že Ronny bude pravděpodobně jejich posledním dítětem.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi