Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Kamarádi našli v moři obří rybu: Byla největší na světě?

Autor: rix - 
10. prosince 2021
20:20

Paddleboardisté Rich German a Matt Wheaton byli pořádně překvapení, když si šli zadovádět do oceánu v Kalifornii a narazili u toho na obřího tvora. Jak sami tvrdí, jde prý o rekordní kousek! Dokud ale rybu nevyloví a nezměří, jejich údajný rekord nikdo nepotvrdí.

Paddleboardisté ​​Rich German a Matt Wheaton byli v moři poblíž amerického města Laguna Beach v Kalifornii, když zůstali jako opaření. V hloubce pod nimi se objevila obří ryba. „Zrovna jsme pádlovali s kamarádem a objevilo se to pod námi, nešlo to přehlédnout,“ popsal Rich zážitek, na který nikdy nezapomenou. Podle něj muselo mít stvoření okolo tří metrů. 

Na rybu, které se říká měsíčník svítivý, už oba prý několikrát narazili. „Vypadají jako zmrzačený žralok, za ta léta jsem jich viděli hodně, ale tohle je určitě největší kousek,“ chlubil se pro deník Daily Star. Podle Guinessovy knihy rekordů byl největší měsíčník chycen v roce 1996 v japonské Chibě. Ačkoli šlo tenkrát o pořádný kousek, oba muži jsou přesvědčeni, že jimi nalezený exemplář byl větší.

Problém je, že Rich s Mattem nemohl rybu nijak změřit a budou svou domněnku jen těžko opírat o fakta. „Byli jsme úplně unešení, když jsme tu rybu viděli,“ vzpomínal Rich a stojí si za tím, že ryba jistě měla přes tři metry. 

Julianne Steersová z Beach Ecology Coalition uvedla, že existuje pouze jeden způsob, jak s jistotou říci, zda jde o rekordní exemplář. „Musíme tu rybu chytit a vytáhnout z vody,“ poznamenala a dodala, že tak velkého tvora ještě v oblasti neviděla. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi