Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kambodžanka (74) se provdala za krávu. Tvrdí, že se do telete reinkarnoval její zesnulý manžel

Khim je přesvědčena, že kráva má duši jejího mrtvého manžela.
Khim je přesvědčena, že kráva má duši jejího mrtvého manžela.  (Autor: Reuters)
Autor: štt - 
27. listopadu 2021
13:06

Žena si vzala krávu, o které je přesvědčena, že se do ní reinkarnovala duše jejího mrtvého manžela. Svým dětem nařídila, aby se k zvířeti chovali jako k vlastnímu otci.

Čtyřiasedmdesátiletá Khim Hang žije ve „šťastném manželství“ se svou dobytčí nevěstou ve svém domě v severovýchodní provincii Kratie v Kambodži. Svatby se dle deníku Daily Star zúčastnilo i několik vesničanů.

Khim je totž přesvědčena, že kráva má duši jejího mrtvého manžela. Zvíře spolu se svou družkou v žije patrovém domě. Hang se se zvířetem společně koupe a nechává jej spát ve stejných peřinách, v kterých spával její předloni zesnulý manžel Tol Khut.

Když si Khim tele pořídila, začalo jí olizovat vlasy a pak jí dalo polibek na krk, jako to dělával její muž. Vdova je proto přesvědčená, že se její muž reinkarnoval do krávy. Řekla to agentuře Reuters: „Věřím, že to tele je můj manžel, protože cokoli dělá... dělá přesně stejným způsobem, jako to dělával můj muž, když byl ještě naživu.“

Khimin syn své matce věří a řek, že „ve zvířeti cítí ducha svého otce“. I proto bedlivě dohlíží na to, aby se skot náhodou nezatoulal. Žena již svým dětem nařídila, aby se po její smrti o krávu postaraly, a zároveň trvá na tom, aby se k ní chovaly jako k vlastnímu otci. Děti mají dále zakázáno krávu prodat nebo s ní jakkoliv špatně zacházet. Až zemře musí mít stejný pohřební obřad jako člověk.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi