Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Vánoční fanatička Radfordová zase utratí 150 tisíc za dárky pro svých 22 dětí! Zabalí je prý všechny sama

Autor: ran - 
17. prosince 2021
20:19

Pár s nejvíce dětmi v Británii se nebude ani letos o Vánocích držet zkrátka. Dva dospělí a 22 dětí mají notoricky vysokou spotřebu a před vánočními svátky každoročně ještě stoupá. Rodiče Sue a Noel jen za dárky pro dětičky utratí v přepočtu přes 150 tisíc korun.

Sue a Noel Radfordovi (46) z Morecambe v britském Lancashire každý rok za vánoční dárky utratí 100–250 liber (3–7,5 tisíc) za dítě, dohromady tedy 5 tisíc liber, v přepočtu 150 tisíc korun. Ani v roce 2021 neplánují, že by to dopadlo jinak. 

K tomu se dětičky musejí dobře najíst, takže do trouby půjde 10kg krůta a kila brambor a další zeleniny, kterou rodiče v předvečer prvního vánočního svátku škrábou loupají a krájí často až do 1 hodiny v noci. 

Aby si malí Radfordovi nepopletli tradiční vánoční punčochy, každému ji Sue připravuje s jinou vánoční dekorací, takže si je podle ní bezpečně poznají. Bezpečnostní opatření být musí, přece jen 22 pytlíků je 22 pytlíků!

Sue si zakládá na tom, že všechny dárky dětem osobně balí. Za ta léta má ovšem už značnou praxi. Techniku umisťování věcí do papíru vycizelizovala tak, že je schopná během 15 minut vyřídit 20 dárečků. Pokaždé na proceduru padne kolem 70 rolí papíru.

Radfordovi si už pospíšili a instalovali letošní první stromek. Jak je jejich dobrým zvykem, do Vánoc se jim tato typická součást svátků objeví ještě v kuchyni a na terase jejich viktoriánského domu.

Příbytek, kde původně sídlil domov důchodců, si pořídili v roce 2004 za 240 tisíc liber (7 milionů 300 tisíc korun), když ještě tolik dětí neměli. Od té doby se domeček zaplnil až po střechu dětskými radostmi i starostmi.

Za bohaté se ale Radfordovi nepovažují. Nestěžují si, živí je velmi dobře pekárenská firma a jejich aktivity na sociálních sítích, ale milionáři prý určitě nejsou. „Pro mě být bohatý znamená mít obrovskou vilu, nablýskané auťáky a pár set tisíc liber na účtu, ale to my rozhodně nemáme,“ uvedla podle Mirror již dříve Sue.

Doma s ní a manželem dnes žije 19 dětí, nejstarší Chris (31) a Sofie (26) už vylétli z hnízda a zakládají vlastní rodiny. Chris jde zdárně v rodičovských stopách, udělal mámu s tátou babičkou a dědečkem už potřetí. Sofie čeká teprve své první, ale bráchu určitě ještě dožene.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi