Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mám plné břicho metastáz! Vláďovi s financováním speciální léčby rakoviny pomáhají kryptoměny

Autor: dce - 
19. listopadu 2021
13:29

Vláďa z Plzeňska chodil dlouhé roky darovat krev - místo fotek z transfuzní stanice ale teď často sdílel ty z onkologie. Loni kolem Vánoc mu lékaři diagnostikovali rakovinu plic - tzv. mezotelion. Dlouho to vypadalo beznadějně, Vláďovi zbývalo maximálně pár let života. Nyní se ale objevila nabídka speciální léčby. Jenže jak už to tak bývá, ta je pořádně drahá. S financováním mu ale pomohla kryptokomunita.

Téma kryptoměn v posledních letech doslova hýbe společností, mnoho lidí na nich pohádkově zbohatlo, jiní prodělali. Jejich směrem ale často zní kritika, že za platby beze stopy jsou často nakupovány zbraně a další věci na černém trhu. Aby ukázal, že kryptoměny mohou sloužit i k dobru, rozhodl se moderátor, youtuber a odborník na kryptoměny Vladislav Pinker, že pomůže tátovi čtyř dětí s financováním léčby rakoviny.

Mezoteliom, kterým Vláďa trpí je konzervativní medicínou neléčitelný a velice agresivní. Vláďa pro CNN Prima News popsal, že má plné břicho metastáz. „Tlačí mi to na plíce. Nikdy jsem nekouřil, nevím o místě, kde bych se dostal do styku s azbestem, kterej to má údajně způsobovat,“ vysvětluje.

Lékaři mu před nedávnem nabídli biologickou léčbu, kterou ovšem pojišťovny neproplácí. Jeden léčebný cyklus stojí 100 000 korun a Vláďa by jich potřeboval šest. Rodina zvažovala, že prodá byt, aby mohli léčbu zaplatit. Jejich kamarádka ale přišla se spásným nápadem.

Vláďu seznámili právě s Vladislavem Pinkerem a řešení bylo na světě. Kryptokomunita vybrala za pouhé čtyři dny rekordních 440 tisíc korun, dalších zhruba 180 tisíc je už Vláďově na transparentním účtu.

XYZ3 ( 19. listopadu 2021 19:58 )

Jo a není to nádor plic, ale pohrudnice...

XYZ3 ( 19. listopadu 2021 19:55 )

Když už, tak je to mezoteliom....

Zobrazit celou diskusi