Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Žena s covidem porodila v kómatu: První setkání s miminkem po třech týdnech

Autor: ran - 
6. listopadu 2021
16:26

Maminka porodila, když byla v kómatu kvůli těžkému průběhu covidu. Poprvé si tak své dítě mohla pochovat v náručí téměř až tři týdny po porodu! Teď se bojí jít domů, aby se znovu nenakazila, a nabádá lidi, ať se nechají naočkovat. 

Saskia Laneová (21) z anglického Sussexu v srpnu vážně onemocněla covidem. To byla právě v osmém měsíci se svojí malou Betsy Mae. Kvůli špatnému stavu ji museli uvést do umělého spánku. Když lékaři císařským řezem přivedli na svět její krásnou holčičku, žena o tom vůbec nevěděla.

S covidem ji léčili ve třech různých nemocnicích. Probudili ji teprve 30. září, dva a půl týdne po porodu. Teprve tehdy svoji Betsy dostala poprvé do náručí, přišel za ní i její přítel Lee Blackman (23). Saskia se teď ale bojí vrátit domů, aby znovu covidem neonemocněla. Nabádá lidi, ať se jdou očkovat. 

Neočkovala se kvůli nenarozené dceři

Jak podle Mirror uvedla Saskianina matka Becky Knightová (41), „dcera během těhotenství onemocněla cukrovkou, a proto se rozhodla nenechat se naočkovat, aby neohrozila plod.“ Když se na matčino naléhání přece jen naočkovat nechala, už jí vakcína nepomohla, protože covid chytila jen pár dní nato.

Saskia se před propuknutím nemoci nejdříve jen cítila hodně unavená, pak ale rychle začala mít dýchací potíže. Přijali ji na jednotce intenzivní péče a pak už byla v rukou lékařů. Na JIP strávila celkem devět týdnů.

Po porodu a probuzení z kómatu Saskia doslova nevěděla, co se děje. „Byla úplně zmatená a vůbec nechápala, co se stalo. Uklidnila jsem ji rychle, že malá Betsy je v pořádku. Pak se poprvé uviděly,“ vzpomíná Saskinina maminka na dojemné okamžiky.

Covid novopečené mamince vážně poškodil plíce. „Vypověděly jí službu, dodnes mají poloviční kapacitu oproti normálu,“ uzavřela její matka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi