Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ester (35) vážila tolik, že nemohla vyjít ani schody: Kvůli synovi zhubla 76 kg!

Autor: rc - 
7. listopadu 2021
13:53

Z České republiky do Spojeného království se v roce 2014 přestěhovala Ester Barbozová (35). Po změně domova začala přibírat neuvěřitelně na váze. Hltala sladké svačiny a nezdravá jídla, až se projedla na váhu přes 162 kg. Rozhodla se proto změnit svůj životní styl a neuvěřitelně zhubla. Nepoznala ji prý ani vlastní máma.

Neblahý vliv na zdraví Ester Barbozové mělo stěhování. V roce 2014 opustila Česko a přestěhovala se do britského města Reading v hrabství Berkshire. Její manžel Christos (38) tam sehnal novou práci. Neuměla jazyk, byla na novém místě a obklopena cizími lidmi. Úzkost způsobenou životní změnou se rozhodla řešit jídlem. Pro britský deník Daily Mirror pětatřicetiletá žena původem z Řecka uvedla, že jedla všechno, co jí přišlo pod ruku.

Pomohl jí syn

Vážila už víc než 162 kilogramů a nemohla se dokonce ani dostat do třetího patra svého domu. Najednou si uvědomila, že pokud v nezdravém přejídání bude pokračovat, možná nikdy neuvidí už svého syna Spyrose vyrůstat. „Na druhé narozeniny svého syna jsem se rozhodla s tím něco udělat, protože jsem si uvědomila, že se bojím, že ho neuvidím vyrůstat, když budu pokračovat. Teď jsem zhubla, ráda chodím na túry a dělám věci, o kterých jsem si nikdy nemyslela, že je budu moci dělat,“ uvedla s tím, že se cítila jako úplně jiný člověk.

Nemohla vyjít schody

„Nemohla jsem se dostat do posledního patra domu, protože jsem byla vždy po prvním schodišti udýchaná a vyčerpaná, ale teď po schodech běhám asi dvacetkrát denně. Jsem sebevědomější, miluji focení a pohled do zrcadla. Zase miluji nakupování oblečení a můžu si dělat, co chci,“ uvedla s tím, že ji pomohla radikální změna jídelníčku. Nechala si ho vypracovat nutriční specialistkou a poslední patro předělala na domácí pracovnu. Zhubla přes 76 kilogramů. „Jeli jsme do Řecka za mou rodinou poprvé od doby před lockdownem a moje máma mě ani nepoznala. Na letišti prošla přímo kolem mě a šokem se rozplakala, když si uvědomila, že jsem to já,“ popsala.

VIDEO: Petr Havlíček: Individuální přístup, který řeší nadváhu i zdravotní stav dlouhodobě   

y1xcvbnm ( 7. listopadu 2021 14:55 )

docela kočka , ještě ty zub a bude pěkná

Zobrazit celou diskusi