Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Probuzení jako z hororu: Ženě proletěl meteorit střechou až do postele!

Autor: ran - 
14. října 2021
09:25

Kanaďanka může děkovat své šťastné hvězdě, že ji ve spánku přímo do hlavy netrefil kus šutru, který spadl z nebe. Černě zbarvená hornina se jí zaryla přímo do polštáře vedle ní. 

Ruth Hamiltonová si 4. října poklidně oddechovala doma ve své posteli v městě Golden v kanadské Britské Kolumbii, když ji drsně probrala velká rána a kusy omítky a další zbytky stropu jí přistály na tváři, napsal New York Post.

Byla černočerná tma, proto netušila, která bije. „Vyskočila jsem a rozsvítila. Vůbec jsem nechápala, co se děje,“ řekla Ruth médiím. Když zavolala policii, dozvěděla se, že hranatý kámen, který jí profrčel střechou i stropem a přistál jí na polštáři, by mohl pocházet z nedaleké stavby.

„Zavolali jsme stavbařům, jestli v tu dobu dělali nějaké odstřely, říkali že ne. Ale prý na nebi viděli jasné světlo, které se nad zemí rozpadlo a přitom zadunělo,” popsala pátrání po původu zvláštního kamene Ruth.

„Byla jsem vyděšená, celá jsem se třásla, když se to stalo, myslela jsem, že se mi někdo vloupal do ložnice nebo střílí. Byla úleva zjistit, že jediné vysvětlení je, že to muselo spadnout z nebe,“ vykládala už v poklidu Ruth, která si meteorit nechá, protože se zalíbil vnoučatům.

Život teď vnímá jinak

Že ji potkala taková náhoda, ji fascinuje. „Jsem nadšená, že mi do postele spadla hvězda. Může to být staré miliardy let,” uvedla Ruth ke svému štěstí v neštěstí s tím, že zážitek ji poskytl nový náhled na život.

„Život je vzácný a křehký a může kdykoli skončit, i když myslíte, že jste v bezpečí v posteli a nemůže se vám nic stát. Snad už život nebudu nikdy brát jako samozřejmost,“ doufá Ruth, kterou meteorit málem zabil. Kromě díry ve stropu se nikomu nic nestalo. Podle Ruth snad škodu způsobenou vesmírným vetřelcem zcela pokryje její pojištění nemovitosti. 

Jirik-ta ( 14. října 2021 10:11 )

"Podle dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) je stále asi 400.000 lidí ve věku nad 60 let, kteří nebyli očkovaní ani nemají záznam o nákaze." čtk

Zobrazit celou diskusi