Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bezruká umělkyně (56) se vdala: Snubní prsten jí vyrobili z popelu vlastního syna

Autor: rc - 
13. října 2021
11:56

V šestapadesáti letech se stala nevěstou! Alison Lapperová je britská umělkyně, která se narodila bez rukou. Proslavila se, když stála v 8. měsíci těhotenství modelem k mramorové soše, která ozdobila londýnské Trafalgarské náměstí. Teď si vzala svého přítele Simona Clifta. Snoubenec jí prý u oltáře na palec u nohy navlékl prsten, který je vyroben z popelu jejího syna. Ten zemřel na předávkování drogami.

O šťastnou novinku se na sociální síti podělila Alison Lapperová. Umělkyně, kterou zná mnoho Britů, aniž by to věděli, se svými fanoušky sdílela fotografii ze svatebního veselí. V zářivých šatech a s korunkou na hlavě si 2. října vzala svého snoubence Simona Clifta. „Si a já jsme měli nejkrásnější báječnou úžasnou svatbu,“ nešetřila superlativy Alison v příspěvku.

Šestapadesátiletá umělkyně trpící vadou zvanou fokomelie se narodila bez rukou a se zkrácenými dolními končetinami. Když byla v osmém měsíci se svým synem Parysem, pózovala nahá sochaři. Mramorová socha nakonec byla vystavena mezi lety 2005 až 2007 na slavném londýnském Trafalgarském náměstí. 

Alison si za svůj život prošla několika životními tragédiemi. Rodiče ji podle informací britského deníku Daily Mail opustili a vyrůstala v dětském domově. Štěstí zažila až ve chvíli, kdy zjistila, že je v jiném stavu. Nicméně otec jejího syna od rodiny odešel dříve, než chlapec Parys vůbec přišel na svět. Navzdory tomu, že někteří nesouhlasili, aby syna vychovávala, rozhodla se být svobodnou matkou a dítě si nechat. V roce 2019 ji však potkala největší životní rána.

Parys trpěl drogovou závislostí. Ačkoliv se snažil se závislostí na drogách a prášcích na předpis bojovat, před dvěma lety bylo jeho bezvládné tělo nalezeno v hotelovém pokoji.  Zemřel jen pár dní poté, co byl propuštěn z léčebny. Podle závěrů vyšetřování ho zabil heroin a prášky proti úzkosti. „Parys nikdy neměl být propuštěn. Byl úžasný, bystrý a talentovaný syn, který nám bude velmi chybět,“ uvedla Alison.

Na počest svého milovaného syna si nechala vyrobit speciální snubní prstýnek. Šperk, jenž jí Simon navlékl na palec u nohy, byl vyroben z popela Paryse a z pramene jejích vlasů.

VIDEO: Mám depku! Co je opravdová deprese a jak narůstá počet nemocných v populaci  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi