Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Holubí žena (23) utratí přes 100 tisíc ročně za své společníky: Má pro ně oblečení, ložnici i kočárek!

Autor: rix - 
25. září 2021
19:52

„Holubí žena“ (23) utratí klidně sto dvacet tisíc korun ročně za své milované holuby. Kupuje jim módní klobouky, mají upravenou ložnici a šatník plný oblečení. Dokonce je vozí i v luxusním kočárku. Milovnice zvířat holuby zachránila a ošetřovala, až zkrotli a stali se jejími mazlíčky. Někteří lidé je prý označují za „letající krysy.“

Jak uvedl Daily Mail, třiadvacetiletá Meggy Johnsonová přišla k prvním dvěma holubům tak, že je našla opuštěné ještě jako malá písklata. Milovnice zvířat je oba ošetřovala a po dobu šesti týdnů je nepřetržitě krmil hadičkou, dokud se nestali krotkými a láskyplnými jako každý obyčejný mazlíček.

Nyní žijí luxusní život s dárky k narozeninám, sbírkou plyšových hraček, a dokonce i procházkami mimo domov ve speciálním kočárku, který umožňuje každému ptákovi užít si své okolí z bezpečí svého vlastního síťovaného apartmá.

„Mají vlastní ložnici a různé hračky s plyšáky, žijí si v luxusu,“ potvrdila chovatelka holubů. Vypíchla především jejich slušivé oblečky. „Jo, vypadají fakt dobře, ale jsou i praktické, protože zachytávají jejich výkaly a dům je tak čistý.“ popsala. Své ptáčky ráda bere i ven díky speciálnímu vodítku.

Ačkoli Meggy slýchá o svých mazlíčcích poznámky o „létajících krysách“, myslí si, že jde o skvělé společníky a zaslouží si stejnou šanci, jako ostatní domácí zvířata. „Lidé říkají, ať nechám přírodu přírodou a nestarám se o ně, ale myslím si, že jako ostatní zvířata si také zaslouží šanci. Obzvláště holubi, protože mají špatnou reputaci,“ uvedla Britka. 

Meggy se také stará o další dva zachráněné ptáky, kteří žijí v jejím obchodě s chovatelskými potřebami - holuba Clee a domestikovanou holubici Snowy. Oba ptáci mají zdravotní postižení, což znamená, že nemohou létat a ve volné přírodě by nebyli schopni přežít.

Navzdory tomu, že divocí holubi mají délku života přibližně dva roky, mohou ptáci opečovávaní v domácím prostředí dosáhnout věku patnácti let, takže Meggy  očekává, že se všichni její ptáci dožijí požehnaného věku.

„Holubí máma“ doufá, že změní negativní stereotypy a ukáže, že holubi jsou inteligentní, sladká zvířata, která jsou skvělými společníky a zaslouží si dostat šanci na život. Přestože čelila hrubým komentářům o neobvyklých mazlíčcích, říká, že většina lidí je jen překvapená, jak inteligentní a přátelští jsou.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi