Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Houbař v nesnázích: I přes špatný zdravotní stav vyrazil do lesa a hořce litoval!

Autor: shp - 
20. srpna 2021
17:59

Houbaření je oblíbeným hobby mnohých. Do lesa by se ale neměl vypravit nikdo, kdo není úplně fit. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil houbař (74) z Královedvorska. V hvozdu se mu udělalo špatně. Naštěstí měl u sebe mobilní telefon.

Při pohybu v terénu jej ale stihla náhlá nevolnost, která mu znemožnila pohyb. Senior měl naštěstí u sebe mobilní telefon a tak mohl kontaktovat tísňovou linku. Na pomoc mu spolu s hasiči vyrazila záchranářská posádka ze základny ve Dvoře Králové nad Labem a vzhledem k terénu to rozhodně neměla snadné,“ uvedla Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje na facebooku.

Pěšky i vozem do sanitky

Muže v nesnázích se nakonec podařilo najít. „Kus cesty ale museli urazit v terénním speciálu hasičů. Po poskytnutí potřebné přednemocniční péče byl pacient - částečně pěšky, částečně vozem - dopraven na přístupné místo, kde mohl být umístěn na palubu sanitky a převezen k dalšímu vyšetření do nemocnice,“ dodala. Houbaři by podle ní neměli přeceňovat své síly, chodit do lesa alespoň ve dvou a mít u sebe mobilní telefon.

Zobrazit celou diskusi