Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Serena (38) prožila dětství v apokalyptickém kultu: Byla sexuální otrokyní náboženského vůdce!

Autor: rc - 
4. září 2021
18:44

Dětství v sektě prožila Američanka Serena Kelleyová (38). Život v apokalyptickém kultu „Boží děti“ byl plný sexuálního zneužívání, utrpení a bolesti, ačkoliv hlásal lásku a mír. Rodiče ji dobrovolně už ve třech letech dali vůdci kultu Davidu Bergovi (†67) jako dětskou nevěstu, kterou mohl zneužívat dle libosti.

V 70. letech minulého století rodiče Sereny Kelleyové vstoupili do kultu, jehož vůdcem byl David Berg. Sekta věřila v nadcházející konec světa, mluvila o lásce a míru, říkala si Boží děti. Nicméně k lásce a míru měla hodně daleko. Ve skutečnosti se nevyhýbala vymývání mozků, sexuálnímu zneužívání ani pedofilii. Členové museli podstoupit cvičení, které se podobalo vojenskému výcviku, nebo museli žebrat o peníze. Tím vším si prošla i Serena. Prožila si toho ale daleko víc.

Dětská nevěsta

Zmanipulovaní rodiče podle Sereniných slov neváhali a své jediné dítě, tříletou dcerku, dali vůdci jako dětskou nevěstu. „Sexuální zneužívání začalo, když jsem byla jen batole. Pamatuji si, jak mě osahával Berg, kterému jsem měla říkat dědo, když mi byly dva roky a učila jsem se plavat v jeho bazénu, zatímco se tam odehrávaly orgie,“ popsala Serena pro britský deník Daily Star.

„Mlátili mě a muži a chlapci mě pravidelně sexuálně zneužívali. Byla to pro mne a ostatní děti součást každodenního života,“ uvedla žena s tím, že má dokonce stále prsten, který jí Berg dal před pětatřiceti lety, když se jako batole stala jeho nevěstou. „Kdysi to byl jeho způsob, jak mě ovládat, nyní si to nechávám jako důkaz, že se to skutečně stalo,“ dodala.

Nový život

Nový život bez každodenního strachu mohla Serena zahájit v roce 1994, když Berg zemřel. Bylo jí jedenáct a podle svých slov byla tak zmanipulovaná, že za něj dokonce truchlila. Opustila ale kult. Nakonec nastoupila i na univerzitu, kterou úspěšně absolvovala a pomáhá lidem, kteří zažili různá traumata podobná těm jejím. „Svůj příběh sdílím nejen proto, aby mi to pomohlo přijmout svou minulost, ale abych znovu získala svou sílu. Už se za to nestydím,“ uzavřela Serena. V roce 2004 si kult změnil jméno a říkal si Mezinárodní rodina. V roce 2010 se rozpustil, ale stále funguje online. Na internetu má více než 1500 členů.

VIDEO: Charles Manson a jeho sekta Rodina. Zvrhlé vraždy měly vyvolat rasovou válku  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi