Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zemřel vůdce náboženské sekty: Měl 38 manželek a 89 dětí!

Autor: ČTK - 
14. června 2021
18:49

V Indii zemřel vůdce náboženské sekty, která mužům umožňuje polygamii. Šestasedmdesátiletý Ziona Čaná za sebou zanechal 38 manželek, 89 dětí a 36 vnoučat, uvedl to server BBC News. Agentura Reuters později napsala, že Čaná zplodil s 39 ženami 94 dětí a měl 33 vnoučat. 

Místní média tvrdí, že Čaná byl hlavou největší rodiny na světě, ačkoliv toto prvenství lze podle britského zpravodajského serveru jen stěží potvrdit.

Agentura Reuters připomíná vůdce mormonské sekty v Kanadě Winstona Blackmora, jenž má podle ní kolem 150 dětí s 27 ženami.

Čaná měl prý cukrovku a vysoký krevní tlak. V neděli se jeho zdravotní stav zhoršil a lékaři po převozu do nemocnice konstatovali jeho smrt, uvedla agentura PTI.

Zesnulý vedl za svého života křesťanskou sektu zvanou Čaná Pával, již založil jeho děd v roce 1942, a která má kolem 2000 následovníků, píše BBC News. Podle agentury Reuters kult založil Čanáův otec.

Všichni stoupenci kultu žijí nedaleko domu vůdce sekty v indickém státě Mizóram. Čanáova vlastní rodina má k dispozici rozlehlý čtyřpatrový dům o 100 pokojích, který je místní turistickou atrakcí, k níž se sjíždějí i cizinci, aby nahlédli do životního stylu rodiny. Ta podle BBC už v minulosti poutala pozornost médií a dvakrát se ocitla v televizním pořadu Ripleyho věřte, nevěřte.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi