Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krásná Sofia (†32) si chtěla udělat co nejhezčí selfie na srázu nad vodopádem. Zřítila se a zemřela

Autor: ran - 
14. července 2021
20:53

Číňanka z Hongkongu Sofia Cheungová (†32) si chtěla udělat nejlepší selfie života, místo toho ale o život přišla, když se zřítila z pětimetrového srázu nad vodopádem. Ani rychlý odvoz do nemocnice ji už nezachránil.

Sofia Cheungová ráda fotila na instagram, kde její fotky z výletů do okolí čínského velkoměsta sledovalo přes 6 tisíc lidí. Poslední snímek sama sebe na sociální síť pověsila v pátek 9. července, následujícího dne už nebyla mezi živými. O smrti mladé ženy přinesl zprávu web deníku Daily Star

Osudovým místem se Sofii stal vodopád v přírodním parku Ha Pak Lai, kam se vydala na výšlap se třemi kamarády. Když se rozhodla udělat si skvělou fotku a přidat ji k dalším na svém instagramovém profilu, z nichž některé vypadají také nebezpečně, přátelé už mohli jen sledovat, jak na okraji srázu ztrácí rovnováhu a padá z výšky pěti metrů. Charakter zranění médiím znám není.

S jakými myšlenkami se Sofia za života dělila s těmi, kdo ji sledovali, se lze dočíst na instagramu. „Udělejte něco víc, než jen že budete existovat,“ nebo „Život by měl být zábava, ne nuda“ jsou některá z hesel, na něž se tam dá narazit.

Jako činnosti, kterým se nejraději věnovala, uvádí turistiku, kajak, objevování a fotografování. Často a ráda se fotila u dobrého jídla nebo na atraktivních lokalitách. Zemřela na cestě od vodopádů do nemocnice.  

Na sociálních sítích její fanoušci a kamarádi truchlí. „Už jsem myslel, že nastávají lepší časy. Budeš mi scházet, mám tě ráda. Odpočívej v pokoji, krásná Sofi,“ napsala jedna z osob, které jí byly blízké.

Zobrazit celou diskusi