Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šokující objev na dně polského jezera: Lovci pokladů našli zlato fašistů?!

Autor: rc - 
7. srpna 2021
16:47

Historikové věří, že jezero u polské vesnice Żarska Wieś, ukrývá nacistický poklad! Na dně jezera, které se nachází v palácovém komplexu, má být potopen poklad Třetí říše. Lovci pokladů ve vodách jezera provádí výzkumné práce už od roku 2020 a oznámili, že na dně jezera narazili na ocel.

Lovci pokladů začátkem prosince minulého roku vyrazili k vesnici Żarska Wieś ležící u německých hranic. Právě v jeho hlubinách podle historiků v zimě roku 1945 zmizel nacistický konvoj vezoucí bájné zlato. Podle informací polského deníku Zgorzelec Nasze Miasto výzkum jezera vede Nadace Zlatý vlak. K průzkumu jezera historici využili speciální techniku jako například sonar či podvodní drony.

Díky tomu skupina lovců pokladů zjistila, že na dně nádrže je ocel. „Výzkum byl dokončen v neděli,“ oznámil Piotr Koper. „Máme slušné výsledky a nyní se pokusíme těžit, protože jsme narazili na velmi silný ocelový signál. Očekávám, že by to mohly být nákladní automobily, které byly potopeny v roce 1945. Dnes je těžké říci, jakou mají hodnotu, protože záleží na tom, zda jsou vraky plné či prázdné,“ dodal pátrač po nacistickém zlatu.

Do akce se zapojil i potápěč Marcel Korkus, nositel Guinnessova rekordu ve vysokohorském potápění. „Nyní čekáme na vývoj radaru pronikajícího do země. Pokud se výsledky potvrdí, požádáme o povolení těžby,“ uvedl pro britský deník Daily Star. Pro Korkuse to není poprvé, kdy se zapojil do pátrání po nacistickém bohatství. V roce 2015 spolu s historikem Andreasem Richterem se domnívali, že vlak plný zlata je pohřben u města Walbrzych. Do hledání se tehdy zapojily i tamní úřady, ale nebylo nic nalezeno.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ANO_nam_bude_lip ( 8. srpna 2021 17:17 )

Gencer, tak nějak se to píše.

Tara-Tara ( 8. srpna 2021 16:22 )

zase asi bublina, co splaskne...takových objevů vlaků a konvojů už bylo několik a výsledek byl vždy tristní

krtek. ( 8. srpna 2021 10:42 )

to zlato taky ne

sasa-je-best ( 8. srpna 2021 08:56 )

U zmiňované obce žádné jezero není!!!

krtek. ( 7. srpna 2021 19:30 )

to je ten vlak se zlatem , co ho našli před pár lety někde v Polsku ve štole u Walbrzychu ?

Zobrazit celou diskusi