Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Důchodci Vlkovi z Lužic po tornádu nemají střechu nad hlavou: Potřebují pomoc, dům sami neopraví

Autor: VaB - 
7. července 2021
09:30

Olga a Václav Vlkovi přišlo při ničivém tornádu o střechu nad hlavou, krásnou zahradu i o auto. Potřebují pomoct, dům totiž musí jít k zemi. Milujícím prarodičům lidé zatím poslali téměř milion korun.

Když se jižní Moravou 24. června prohnalo tornádo, všichni doufali v co nejmenší následky. Bohužel byly extrémní. Rodiny nemají střechy nad hlavou, přišly o své věci, auta, někteří nemají ani své milované.

Olga s Václavem bydleli dlouhé roky v Lužicích. Když přišlo tornádo, vzalo jim střechu nad hlavou a zbortilo vrchní patro jejich domu, který postavili před 50 lety. „Prarodiče byli při bouři v domě a jen se štěstím vyvázli pouze s menším poraněním. V místnosti, kde se nacházeli při příchodu tornáda, se rozbila všechna okna,“ píše se na Doniu.

Dům s největší pravděpodobností bude muset jít k zemi. „Zbortila se část střechy a domu v horním patře. Auto před domem je zničeno. Roky budovaná a opečovávaná zahrada se sadem stromů zůstala úplně holá,“ popisují ošklivé následky tornáda.

Dvojice potřebuje pomoct. Jsou to už důchodci, na nový dům si teď těžko vydělají. Lidé na ně ale myslí v dobrém, hlavně na dorty a zákusky od Olgy. Bohužel, jejich stav ani nedovoluje práci na domě, odkázáni jsou na pomoc ostatních.

Dočasně bydlí u dcery, která bydlí nedaleko a nemá tolik poničený dům. „My vnoučata jsme se od nich vždy pomoci dočkali a teď jim to vracíme alespoň prací. Tímto způsobem se snažíme zajistit finance na obnovu jejich bydlení,“ dodává jejich rodina. Podpořit je můžete zde, peníze se použijí na opravu domu, případně na výstavbu nového.

Video  Porovnání, jak to na jižní Moravě vypadalo v pátek 25. 6., a jak to vypadá dnes  - HZS ČR
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa