Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ráno se probudil a na účtu měl bilion dolarů! Nákup superluxusní jachty ale musel odložit na neurčito

Autor: ran - 
26. června 2021
16:25

Chvíli nevěřil svým očím, pak si myslel, že je nejbohatší člověk zeměkoule a zachvátila ho podle jeho vlastních slov panika! Christopher Williamson se ale nemusel „bát“ dlouho. Ukázalo se, že nepředstavitelná suma 25 bilionů korun mu na účtu přistála jen omylem. Zanedlouho už byl zase stejně chudý jako dřív.

Christopher z americké Georgie prý ráno spadl z postele, když viděl na mobilu částku, kterou „vydělal“ investicí do nové kryptoměny zvané Rocket Bunny (Raketový zajíček). Na chvíli uvěřil tomu, že za pouhých 20 dolarů, které do kryptoměny vložil, získal naprosto pohádkovou sumu.

Záležitost byla tak kuriózní, že nedlouho poté už ho zpovídala televize Fox. Tou dobou sice už věděl, že pohádková částka více než jednoho bilionu dolarů (přesně to bylo 1 184 158 683 482 dolarů, tedy 25 bilionů korun) mu vlastně vůbec nepatří, ale i tak mu během rozhovoru dál na účtu vesele narůstala. Dostala se na cifru v přepočtu téměř 4 biliard korun, tedy 4 tisíc bilionů! Snažil se to celé brát s humorem, prý mu to ale moc nešlo.

Zvědavému moderátorovi však své ranní probuzení s chutí vylíčil. „Podíval jsem se na obrazovku a doslova jsem spadl z postele, běžel jsem ke stolu, přihlásil se do kryptoměnové aplikace a začal jsem o tom, co mě potkalo, mluvit s kámošem,“ popisoval podivné ráno. „Zavolal jsem mu a povídám, honem mi s tím pomoz, jak mám tohle teď hned prodat nebo přeposlat?“ těšil se na doživotní leháro někde daleko. 

Ukázalo se ale, že to, že částku vidí, je to jediné, co s ní může dělat. „Snažím se na to dívat s humorem, ale je to depresivní!“ postěžoval si při rozhovoru, že dívat se na vlastním účtu na stále rostoucí částky, které mu přitom nikdy nebudou patřit a jež vlastně nejspíš ani neexistují, mu nedělá dobře.

Dokud se ovšem domníval, že by na jeho nově získaném bohatství mohlo být něco pravdy, humorem přímo sršel. „Tohle mi bude muset někdo vysvětlit a pak mi vystavit pořádně tučnej šek,“ psal společnosti, která měla kiks na svědomí.„Nechám si na zakázku postavit obrovskou mega jachtu ve tvaru tučňáka!“ připsal do zprávy, aby bylo jasné, že se na výplatu těší.

Odpověď od společnosti ho samozřejmě nepotěšila. „Omlouváme se, tučňáková jachta asi bude muset počkat. Náš tým detekoval chybu zobrazení,“ zchladil „nejbohatšího“ člověka na světě pracovník společnosti. „Pracujeme na tom,“ ubezpečil Christophera, který si tak o pohádkovém bohatství může dál nechat jenom zdát.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi