Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mladík (26) se stal nejmladším miliardářem: Vymyslel aplikaci, zatímco byl upoutaný na lůžko

Autor: rc - 
13. června 2021
13:16

Upoutaný na lůžku vymyslel aplikaci za miliardy Johnny Boufarhart. Šestadvacetiletý muž začátkem lockdownu založil aplikaci Hopin zaměřenou na video-konference. Mladík, který v té době bojoval s autoimunitním onemocněním, se tak stal nejmladším miliardářem v Británii!

Ve chvíli, kdy založil základy miliardové společnosti, procházel Johnny  Boufarhart nejtěžším obdobím ve svém životě. Šestadvacetiletý rodák z australské Sydney, který má libanonské kořeny, se narodil do rodiny mechanického inženýra a účetní. Johnny se jako dítě hodně stěhoval. Z Austrálie kroky rodiny vedly do amerického Los Angeles a později do Dubaje. On sám se později vydal do Anglie, aby tam nastoupil na univerzitu. Šel ve šlépějích svého otce a vystudoval mechanické inženýrství. Poté, co vyšel univerzitu, mu bylo diagnostikováno autoimunitní onemocnění, které ho upoutalo na lůžko. Právě tehdy, kdy ležel v posteli v bytě své přítelkyně v Londýně, se mu v hlavě zrodila myšlenka, jejíž hodnota byla vyčíslena na neuvěřitelných 4,1 miliardy britských liber (asi 121 miliard Kč)!

Začátkem lockdownu rozjel streamovací aplikaci, které dal název Hopin, jež je zaměřena na video-konference. Během pandemie koronaviru, kvůli níž byl nařízen v mnoha zemích lockdown, její obliba prudce vzrostla.  V současnosti má Boufarhat pod sebou až pět set lidí. Společnost však nemá žádné kanceláře. Například samotný šéf bydlí v Barceloně, kde žije se svou partnerkou a jeho podřízení jsou z velké části z Anglie a Spojených států. „Jsem velmi, velmi pracovně zaměřený,“ řekl o sobě pro britský deník Daily Mail s tím, že chce po sobě na světě zanechat stopu a pokusit se svět pozitivně ovlivnit. „Jsem nudný – nepiji, nic takového nedělám,“ uvedl. Aplikace šestadvacetiletého mladíka zařadila mezi nejmladší miliardáře v Británii a stal se 113. nejbohatším člověkem.

VIDEO: Nejdražší rozvody v historii! Bill Gates se rozvádí!

Video  Nejdražší rozvody v historii! Bill Gates se rozvádí!  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi