Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ginny (48) byla troska závislá na drogách: Teď je z ní absolventka prestižní univerzity!

Autor: rix - 
19. června 2021
05:10

Ginny Burtonová začal užívat pervitin už ve dvanácti letech. Teď jí je 48 a má za sebou pernou minulost, ve které sehrály drogy značnou roli. Svůj život si ale vzala zpět a svou proměnu zakončila ziskem titulu na prestižní univerzitě. 

Ginny se narodila ve Washingtonu. K drogám měla blízko již od útlého dětství. Její matka byla narkomanka, drogy prodávala a trpěla duševními chorobami. Mezitím Ginnyin otec seděl ve vězení za řadu ozbrojených loupeží. Matkou roku její máma opravdu nebyla. Už v šesti letech malé Ginny nutila marihuanu, uvedl deník Mirror

Život se s Ginny nepáral. V mládí se pokusila o sebevraždu poté, co ji znásilnil muž, kterému její matka prodávala drogy. Ve třiadvaceti porodila dvě děti a stala se závislou na heroinu. Měla krást auta, aby mohla financovat svou závislost. Děti jí byly nakonec úřady odebrány. 

„Když jste na ulici a páchnete po výkalech a jediné, o co vám jde, jsou drogy, neustojíte to. Radši byste byli mrtví než živí. Většinu času po dobu mé závislosti jsem si přála, aby mě někdo zastřelil,“ vzpomínala Ginny na krušnou dobu. 

Dlouhou dobu strávila Američanka také ve vězení. Tam sice dostala šanci vystřízlivět, ale hned po návratu na svobodu se k drogám vrátila. V roce 2012 byla zatčena poté, co během policejního pronásledování narazila s kradeným autem do stromu. To pro ni prý byl moment, kdy si vše uvědomila. 

Když seděla na sedadle policejního auta, rozhodla se, že vše změní. Po soudem nařízeném drogovém programu začala chodit na střední školu. Řekla, že díky svému času na South Seattle College ve Washingtonu si uvědomila, kolik ze svého života promarnila.

Ginny zjistila, že má talent na studium, a to si také užívala. „Ve skutečnosti jsem byla dobrá na učení,“ řekla. Vystudovala politologii a byla nominována na prestižní ocenění Truman Scholar, které dostávají nadaní studenti. 

Ginny Burtonová promovala ve věku osmačtyřiceti let a doufá, že její příběh bude inspirací pro ostatní lidi bojující se závislostí na drogách. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi