Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma (28) brala deset let tvrdé drogy: Během tří let prošla neuvěřitelnou proměnou!

Autor: rc - 
2. března 2021
05:40

Výjimečné výročí slaví Madison McManusová z amerického New Jersey. Osmadvacetiletá máma od svých patnácti let brala tvrdé drogy, život trávila střídavě ve vězení a na ulici, na níž žila šest let. Před třemi lety se však rozhodla změnit svůj život. Od roku 2018 je čistá a bojuje za to, aby získala zpět do své péče svou dcerku.

Život Madison McManusové se dlouhých deset let točil kolem drog a alkoholu. Madison, která se narodila v americkém New Jersey, si poprvé drogu vzala v patnácti letech se svým tehdejším přítelem. Od té chvíle to s ní šlo z kopce. „Když mi bylo pouhých patnáct let, začala jsem užívat crack a heroin,“ uvedla Madison pro britský deník Daily Mail s tím, že v patnácti letech šla na odvykačku, ale jen co z ní vyšla ven, znovu začala brát.

„Do osmnácti let jsem chodila na programy a klesala jsem na dno a zase se snažila zvednout. Když mi bylo osmnáct, byla jsem devět měsíců bez drog, když jsem byla v jiném stavu se svou dcerou, které je teď devět. Do teď to byl můj nejdelší čas, kdy jsem neužívala,“ popsala Madison svůj nekonečný boj s tím, že jakmile její dcerka přišla na svět, začala znovu.

Skončila na ulici, kde žila šest let. Kvůli závislosti sekla se školou, dokonce se vzdala péče o svou dceru, jen aby mohla brát drogy. Přišla o rodinu i přátele. „Naprostého dna jsem dosáhla 18. července 2018, kdy jsem si naposledy vzala drogu,“ svěřila se Madison s tím, že ji tehdy zatkla policie. Ovšem zatykač, který byl na ni tehdy vydán, Madison bere jako vysvobození ze spárů drog.

Tehdy se rozhodla, že půjde na odvykačku. Již předtím byla zatčená nesčetněkrát za držení drog a menší krádeže. „V tu chvíli jsem věděla, že už nechci užívat. Šla jsem na třicetidenní program do jižního Jersey, poté jsem chtěla pokračovat v léčbě a šla jsem na čtyři měsíce do „domu na půli cesty“. Skutečná práce přišla, když jsem po všech svých programech dostala svůj vlastní byt. Našla jsem si anonymní alkoholiky, a tehdy začal skutečný růst,“ popsala boj nad svými démony s tím, že znovu začala komunikovat se svou rodinou a přáteli. Navíc se rozhodla bojovat za to, aby dostala do péče svou dceru.

VIDEO: Dlouhodobé pití alkoholu. Jak poznáte, že začínáte mít problém

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi