Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladou mámu (28) vyhodili z autobusu: Řidiči vadilo, že kojila dceru

Autor: jel - 
3. června 2021
19:41

Holly Chapmanová ze Swindonu ve Velké Británii se ocitla v opravdu nepříjemné situaci, když se na veřejnosti pokusila nakrmit svou 19týdenní dcerku Raiyu. Maminka jela s holčičkou autobusem městské hromadné dopravy, když dítě začalo plakat. Holly se proto rozhodla, že ji nakojí. To se ale nelíbilo řidiči. Z autobusu ji prý kvůli kojení vyhodil! Maminka zůstala šokovaná na chodníku. Společnost Swindon Bus Company se už za chování svého řidiče omluvila.

Matky v Británii mají ze zákona právo kojit na veřejných prostranstvích, včetně parků a veřejné dopravy. Nepříjemná událost v autobusu mladou maminku natolik šokovala, že na místě nijak nezareagovala a bez protestů vystoupila. „Moje dcera Raiya plakala, když jsme nastoupily do autobusu, a tak jsem ji začala krmit. Jenže řidič mi řekl, že to nesmím. Snažila jsem se mu vysvětlit, že moje dítě pláče, protože má hlad, ale on trval na tom, že toho buď musím nechat, a nebo vystoupit. Nevěděla jsem, co na to říct,“ popsala incident Holly pro Daily Mail.

Maminka byla z incidentu tak v rozpacích, že se doma ani nesvěřila svému snoubenci Damienovi Baker-Davisovi. Až o několik dní později byla se svou sestrou Stacey (30) v kavárně. Holly se zeptala obsluhy, zda může v podniku kojit.

„Sestra věděla, že to je u mě neobvyklé, a tak se zeptala, co se stalo. Byla naprosto rozzuřená, když jsem jí řekla, co se stalo v autobuse, a povzbudila mě, abych podala formální stížnost,“ řekla máma. Dodala, že se na sebe zlobí, že se nezastala svého práva, v momentě, kdy se to stalo, si ale připadala ponížená, a tak nedokázala jednat.

Holly uvedla, že už se jí stalo, že jí náhodní lidé říkali, že kojit na veřejnosti je nechutné, ale nikdy ji nevyhodili z autobusu. „Je jasné, že kojení stále není považováno za přirozené, a to se musí změnit. Jsem naštvaný, že s Holly bylo zacházeno tímto způsobem, protože se jen starala o naši hladovou dceru,“ doplnil Damien s tím, že by řidiči měli mít nějakou odbornou průpravu.

Společnost Swindon's Bus Company se za chování svého řidiče omluvila a sdělila, že takovéto incidenty jsou výjimečné. „Takovýto způsob chování u našich řidičů netrpíme a chtěli bychom se paní Chapmanové upřímně omluvit za nepříjemnou zkušenost, kterou prožila,“ řekl generální ředitel společnosti Alex Chutter.

prochaskanamoste ( 4. června 2021 00:22 )

Naprosto s vámi souhlasím. Děti jsem si pořádně nakrmila doma a nikdy jsem venku nekojila. Doma si žena prs také omývá, kde je venku hygiena?

prochaskanamoste ( 4. června 2021 00:19 )

Pan řidič udělal to nejrozumnější, co udělat měl! Kojení je přínosem pro dítě, každá slušná žena si nakrmí miminko doma a pak teprve vyrazí ven. Když není zbytí, zajde si s kojením do ústraní. Rozhodně odsuzuji ty novodobé biomatky, dojnice, co nemají v ničem pořádek, tedy ani v krmení. Když se obnažuje na veřejnosti muž, přijede policie a ženská může na veřejnosti tasit druhotné pohlavní orgány? Zakázala bych to, nejsme v Africe, kde chodí ženy obnažené a muži si je klidně odchytávají z křoví. Snad jsme pořád ještě civilizovaný stát.

jiznicechy ( 3. června 2021 23:26 )

Já s Vámi naprosto souhlasím. Navíc jsem nikdy v Británii nic podobného neviděl.
Někdy je člověku opravdu trapně - vloni jsmese v horském terénu potřebovali podívat na rozcestník - pod ním usazená kojící žena, prsa až...nebudu to popisovat. Posadí se tak, aby všichni, kteří se potřebují podívat kudy dál, museli ji mít v zorném úhlu. Někdy je opravdu méně více.

Tara-Tara ( 3. června 2021 20:17 )

řidič dobře udělal...ne každý má na to náladu koukat....když moje generace měla děti a pochopitelně kojila, považovalo se to za takovou intimnější záležitost a hlavně se s tím nikdo nepředváděl na veřejnosti...holt, svět se mění...ale většinou k horšímu

Zobrazit celou diskusi