Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

2,25 miliardy korun vyhrál v Eurojackpotu neznámý muž. O nabytém jmění před známými mlčí

Euro
Euro  (Autor: Profimedia)
Autor: rix - 
1. června 2021
19:16

Muži z německého Hesenska se splnil sen. Ze dne na den se stal miliardářem. Provozovatel loterie Eurojackpot popsal reakci tohoto šťastlivce. Dokonce prý bude pokračovat v chození do práce, ačkoli se mu v pondělí vstávat nechtělo. 

„Já..devadesát miliónů eur, já?,“ opakoval stále dokola zaskočený šťastlivec do telefonu provozovateli Eurojackpotu. Podle něj byl muž na druhém konci štěstím bez sebe. Prý celý víkend ani nezamhouřil oko. „Jsme naprosto normální rodina a taky tak zůstaneme, jen budeme mít o trochu více peněz,“ reagoval podle Sternu

Novopečený miliardář stále chodí do práce. Ačkoli bylo prý těžké se v práci o výhře nezmínit a vůbec vstát z postele. Poslechl rady loterijního centra a o své výhře mlčel. Peníze nechce rozházet, podle svých slov bude rád, že si bude moci v klidu dopřát dovolenou ve vysněných destinacích. 

Koupí fotbalový klub?

Zavtipkoval, že v mládí byl jeho sen vlastnit fotbalový klub, ale na to mu prý asi výhra stačit nebude. Maximální jackpot ve výši v přepočtu 2,25 miliardy korun byl v Německu pokořen po osmé od jeho spuštění v roce 2012. 

Výhry v loterii v Německu jsou osvobozeny od daně. Vítěz tedy obdrží celou částku bez jakýchkoli odpočtů převedených na jeho účet.

Zobrazit celou diskusi