Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Máma (25) čekala sedmerčata, nakonec porodila 9 dětí! Překoná tak světový rekord?

Autor: jel - 
5. května 2021
16:21

Malijka Halima Cisseová porodila v úterý devaterčata. Původně přitom lékaři očekávali, že dětí porodí „jen“ sedm. Dvě z nich nebyly na ultrazvuku vidět. Pokud všechna miminka přežijí, půjde o nový světový rekord. Ten zatím drží Nadya Sulemanová, která v roce 2009 v Kalifornii porodila osmerčata, která nedávno oslavila 12. narozeniny.

Lékaři očekávali, že se narodí sedmerčata, už ta jsou extrémně vzácná a zdravotní komplikace jsou naprosto běžné. Nestává se také, aby matka tolik miminek porodila běžnou cestou. I paní Cisseová podstoupila císařský řez.

Novopečená maminka devíti dětí pochází z města Timbuktu v Mali. Porod ale proběhl v Maroku, kam byla převezena v březnu poté, co se zpráva o tom, že čeká sedmerčata rozšířila po zemi. Její převoz do jiné země, kde měla větší šanci na to, že bezpečně porodí, zajistil sám prezident země Bah N'Daw.

Na klinice strávila těhotná žena několik týdnů a začátkem tohoto týdne přivedla na svět čtyři chlapečky a pět holčiček. Pokud všechna miminka ve zdraví přežijí, půjde o nový světový rekord, kterým paní Cisseová překoná současnou rekordmanku oktomámu z Kalifornie. 

„Matce i dětem se zatím daří dobře,“ řekla podle Daily Mailu malijská ministryně zdravotnictví Fanta Sibyová s tím že byla informována malijským lékařem, který doprovázel Halimu do Maroka. Zároveň poblahopřála lékařům z obou zemí, díky jejichž profesionalitě vše dobře dopadlo.

chosevo ( 5. června 2021 19:28 )

Ty jsou hnusný ty děti

znalec ( 13. května 2021 10:20 )

A zase o devět migrošů na světě více, ubohé Německo........

buban ( 5. května 2021 21:42 )

R.a.s.i.s.t.o.Vám nedošlo,že budeme obohaceni?

zada ( 5. května 2021 16:34 )

7 miliard + 9))). Gratulujeme

Zobrazit celou diskusi