Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželství Billa Gatese končí po 27 letech: Rozvod století o 2,8 bilionu!

Autor: Petr Kašpar - 
5. května 2021
13:37

Jejich 27 let trvající manželství bylo přímo vzorové, loni sice začali žít odděleně, i přesto ta zpráva zapůsobila jako bomba: Bill (65) a Melinda (56) Gatesovi se rozvádějí! Předmanželskou smlouvu prý uzavřenou nemají. Přitom jde o ohromný majetek ve výši 2800 miliard korun!

„Naše manželství už nelze zachránit, a proto žádám, aby bylo zrušeno,“ uvedla Melinda v žádosti o rozvod, kterou podala u soudu v pondělí odpoledne. Dvojice přesto konec vztahu oznámila na sociálních sítích společně. „Udělali jsme hodně pro záchranu našeho vztahu, ale vidíme, že jako pár už dál žít nemůžeme. Chceme dál společně pracovat a prosíme vás, abyste respektovali naše soukromí a umožnili nám začít novou fázi našeho života,“ vzkázali Gatesovi. Minimálně spolu nadále povedou v roce 2000 založenou nadaci, která po celém světě pomáhá v boji s chudobou.

Od loňského května žili manželé odděleně, a dokonce o tomto odloučení sepsali úmluvu, jejíž obsah nebyl nikdy zveřejněn. Na podepsání předmanželské smlouvy však při svatbě v lednu 1994 jaksi zapomněli... Sám Gates o nějakém dělení bohatství nikdy moc nemluvil, i když v jednom rozhovoru naznačil, že by v případě rozvodu dal každému ze tří dětí kolem 200 milionů korun. A ať prý ukážou, co dovedou. Všichni teď proto s napětím čekají, jak boj o majetek čtvrtého největšího boháče světa dopadne. Jen tak pro zajímavost, státní rozpočet České republiky na letošní rok je 1488 miliard korun, Gatesův majetek je skoro dvakrát větší!

Hlavní sídlo – Xanadu 2.0 na předměstí Seattlu

Koupil ho v roce 1988 za dnešních 42 milionů korun, po přestavbě má sídlo cenu 263 milionů. V rezidenci je 7 ložnic, 18 koupelen, kino pro 20 diváků, jídelna pro 24 hostů, místnost pro recepce s kapacitou 150 osob, v napůl krytém bazénu hraje pod vodou hudba a u umělého potoka s lososy je písek až z Karibiku.

Lásce se nejdřív bránil: Před svatbou si psal pro a proti

Příběh manželů Gatesových začal jako z laciného hollywoodského filmu. Melinda, tehdy ještě Frenchová, přišla v roce 1987 na podnikovou večeři a jen u jednoho stolu byla poslední dvě místa. Tak si sedla. Vedle se po chvíli posadil Bill Gates. Vyměnili si pár frází, pak si popovídali o práci, Melinda byla první ženou, kterou tehdy Microsoft přijal do svých služeb v rámci programu pro čerstvé absolventy.

O pár dní později se potkali na parkovišti a Bill ji pozval na rande. Prý, že by si mohli vyjít, tak za dva týdny. „To je na mě moc dlouho, vymysli nějaké bližší datum,“ smála se Melinda a dala Billovi svoje telefonní číslo. Bill se pochlapil, zavolal už za dvě hodiny a na rande šli ten samý večer. Chodili spolu sedm let, ale opravdová láska prý vypukla až tak po roce.

„Ona měla různé kluky a já Microsoft,“ nechal se slyšet Bill v tři roky starém dokumentu na Netflixu. „Bylo to takové: Hele, ale nebereme to příliš vážně, že ne? Nebudeme si hned nárokovat čas toho druhého.“ Své životní »ano« si nakonec řekli v roce 1994 na Havaji. Bill se těšil, ale přesto váhal, a tak si na tabuli napsal všechna »pro« a »proti«. Melinda měla štěstí, těch »pro« bylo víc. A jestli někdy nelitoval? Bill se po letech smál, že občas ano – když ho Melinda porazila v nějaké stolní hře, což prý bylo hodně často. „Tím nejdůležitějším krokem ve vašem životě je to, koho si vezmete. Dejte si proto opravdu záležet,“ říkával...

VIDEO: Bill a Melinda Gatesovi se rozvádí: Tak šel čas se světovým boháčem a jeho partnerkou

Video  Bill a Melinda Gatesovi se rozvádí: Tak šel čas se světovým boháčem a jeho partnerkou  - Reuters
Video se připravuje ...

zada ( 5. května 2021 16:37 )

No tak se rozdělí, no)) a co. Co by s tím sám dělal, ještě by to mohlo někomu vadit a vrtulník by spadnul. Asi ho nebaví být první))

Zobrazit celou diskusi