Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exmanželka Bezose se znovu vdala. Největšího boháče světa vyměnila za učitele

Autor: ČTK - 
8. března 2021
11:42

Americká miliardářka MacKenzie Scottová, která se před dvěma lety rozvedla se zakladatelem internetového obchodu Amazon Jeffem Bezosem, se znovu vdala. Jejím manželem se stal učitel Dan Jewett. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

Padesátiletá Scottová patří mezi nejbohatší ženy na světě, hodnota jejího majetku se podle časopisu Forbes pohybuje kolem 53 miliard dolarů (1,2 bilionu Kč). Po rozvodu s Bezosem, se kterým žila v manželském svazku 25 let, jí zůstal čtyřprocentní podíl v Amazonu.

Scottová slíbila, že většinu svého majetku použije na charitativní účely. Její nový manžel se k tomuto slibu připojil. „Tímto slibem se připojuji k nejlaskavější a nejohleduplnější osobě, kterou znám. Jsem vděčný za výjimečnou výsadu podílet se na rozdávání majetku, který může vykonat tolik dobrého,“ uvedl v prohlášení na webových stránkách iniciativy Giving Pledge.

Bezos bohatství významně nerozdává

Iniciativu Giving Pledge spustili v roce 2010 americký investor Warren Buffett a spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates, aby povzbudili nejbohatší lidi světa k použití většiny majetku na filantropické účely.

Bezos, který je nyní nejbohatším člověkem světa s majetkem v hodnotě kolem 177 miliard dolarů (téměř čtyři biliony Kč), se zatím k iniciativě nepřipojil, upozornil server BBC.

Firmu Amazon založil Bezos v roce 1994. V minulosti uvedl, že manželčina podpora sehrála při vzniku podniku významnou roli.

Zobrazit celou diskusi