Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obyvatelé nejsmradlavějšího městečka trpí: Ze skládky vychází smrad hnijícího masa!

Autor: rc - 
8. května 2021
19:19

Zápach podobný hnijícímu masu a špinavých dětských plenek! Silverdale ve Velké Británii je označováno za nejsmradlavější městečko! Obec leží vedle obří skládky, z níž vychází takový zápach, že si děti odmítají hrát venku a lidé kvůli zápachu údajně trpí úzkostí a nespavostí.

Každodennímu úmornému zápachu jsou vystaveni obyvatelé britského městečka Silverdale, které se nachází v hrabství Staffordshire. V městečku, které leží coby kamenem dohodil od skládky, žije pět tisíc obyvatel. Lidé tvrdí, že zápach, který vychází ze skládky, jíž provozuje společnost Red Industries, je tak silný, že si museli polepit dveře a k oknům dávají pytle, aby jim smrad nepronikal do domů! 

Kvůli zápachu linoucímu se městečkem je obec označována za nejsmradlavější město ve Velké Británii! Znepokojení obyvatelé, kteří kvůli zápachu sepisují petice a protestují, tvrdí, že jakmile člověk prochází tamními ulicemi, pálí ho v krku, trpí bolestmi hlavy. Zápach dokonce údajně způsobuje astmatické záchvaty, stres, úzkost a mnozí mají trpět nespavostí. Smrad hlavně trápí malé děti, které se prý nemohou soustředit při hodinách a odmítají si hrát venku.

„Uprostřed noci mě vzbudil opravdu intenzivní smrad, který zaplnil moji ložnici. Byla jsem z toho tak rozrušená,“ uvedla obyvatelka města Pheobe Smithová (24) a dodala, že nemohla dýchat a dostala z toho až panický záchvat. „Je to odporné, nikdo by neměl být nucen žít takhle. Tohle jsou věci třetího světa. Smrdí to jako plenky nebo hnijící maso s nádechem vajec,“ uvedl Billy Townsend (38).

Zápachem ze skládky se už zabývají příslušné úřady a rada hrabství Staffordshire pro britský deník Metro uvedla, že se snaží záležitosti spojené se skládkou řešit. Dokonce i firma provozující skládku uvedla, že omezuje práce na skládce a předpokládaný konec se odhaduje na rok 2026.

VIDEO: Mám depku! Co je opravdová deprese a jak narůstá počet nemocných v populaci

krapotkin ( 9. května 2021 12:30 )

Ať se přestěhují do Litvínova. Neustálý jemný odér spálených plastů, smrad z "kočičinců" vždy při odstávkách výroby PE na podzim, smrad z hořícího zapařeného uhlí z dolů je taky pošušňáníčko. Jen aby se více vyrábělo plastů a elektřiny do "čistých" aut.

Zobrazit celou diskusi