Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vyhrál sporťák v hodnotě mnoha set tisíc: Pár hodin po převzetí ho „zrušil“ při nehodě

Autor: ran - 
9. května 2021
17:03

Adam Griffiths (27) si jel celý šťastný pro svého nablýskaného fešáka celých 150 kilometrů daleko. Do 24 hodin měl ale po srandě, vyhraný sporťák v hodnotě 700 tisíc korun další den ráno zrušil nárazem do zdi. Reakce na zprávu byly divoké - až tak, že si Adam po vlně šikany na internetu musel zrušit facebook.  

Walesan Adam v úterý šťastně vyhrál drahé Mitsubishi Evo IX v reklamní internetové loterii, a už ve středu v 6:30 ho odrovnal při nehodě nedaleko svého bydliště v Pontypridd na jihu země. Dotyčné auto umí jet 220 km/hod, Adam tak může být rád, že je vůbec celý.

„Byla to moje blbost a chyba. S následky se musím smířit. Jsem rád, že můj spolujezdec od nehody odešel po svých,“ uvědomuje si šťastný-neštastný výherce. Policie se postarala o havarované červené žihadlo, oba pasažéry s lehkými zraněními ošetřila rychlá záchranná služba.

Vlna emocí a výhrůžek

Pro výhru si jel dlouhých 150 km, mnohem horší ale bylo, co přišlo po nehodě. Strhla se taková lavina emocí, že Adam musel zrušit svůj profil na sociální síti. „Lidé na mě slovně útočili, doráželi a sprostě mi nadávali. Ozývali se i mojí mámě, že bych měl chcípnout a takové věci,“ řekl pro Daily Mail.

„A to všechno jenom proto, že jsem to auto vyhráI. Kdybych zacáloval 700 tisíc a rozmašíroval bych ho na maděru, nikoho z těch lidí by to nezajímalo,“ kroutí hlavou nechápavě.

Komentáře všeho druhu

Ozývali se ovšem nejen internetoví hejtři, nýbrž i vtipálci. „Zakažte mu nakoupit byť už jen jeden jedinej další lístek do tý loterie. Ať si dál kupuje už jenom lístek na autobus,“ napsal třeba jeden z nich.

Další lidé se obešli bez humoru, jen se zlobili, že někdo může být tak nedbalý a zničit vyhrané zbrusu nové auto. Zvlášť když by si výhru mohl užít někdo jiný. Třeba oni... 

Reakce lidí na nehodu byla tak zběsilá, že se k tomu cítil povinný vyjádřit i organizátor loterie. „Hlavní je, že je Adam v pořádku, nevíme, co se tam stalo a nebudeme o tom spekulovat. Prosím buďte ve svých komentářích ohledupní, taková věc se bohužel může stát každému,“ uvedl.

Objevovali se ale i útěšné vzkazy pro výherce. „Doufám, že jsi v pořádku. Všichni občas máme trochu těžší nohu... Ať už se stalo cokoli, hlavně že jsi na živu,“ stálo v jednom z nich, který patřil asi k těm nejsoucitnějším.

Jenže chválit těžkou nohu za takové situace naznačuje, že pisatel takového vzkazu možná nebude daleko pro změnu od své budoucí nehody. Tak hlavně ať při ní nikoho nezabije...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi