Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dědečka (†70) zabily agresivní včely: Hlavu měl úplně obalenou! popsala vyděšená vdova

Autor: ran - 
30. dubna 2021
11:42

Thomas Hicks (†70) z Texasu zemřel při sekání trávníku u svého domu po divokém útoku včelího roje. Manželka marně muži chtěla pomoct a sama skončila v nemocnici. Na místě zasahovali hasiči, ve stromě na zahradě našli obrovské včelstvo s 60 tisíci jedinci a prý až pěti královnami.

Včely se na Thomase vrhly tak divoce, že se seniorovi při jejich zběsilém útoku zastavilo srdce. Manželka se tou dobou vracela z nákupu. Zastihla ještě muže, jak skáče po zahradě a zděšeně křičí. „Skoro mu nebyla vidět záda a hlavu jimi měl celou pokrytou,“ řekla manželka, nyní již vdova Zoni.

O přítomnosti včel oba věděli, dávali si proto pozor, aby je zbytečně nevydráždili. „Říkala jsem mu, zase máme vzadu na zahradě ty včely, nechoď tam prosím, a on slíbil, že tam nepůjde,“ popsala žena podle webu deníku Daily Mail.

Nakonec prý k vyprovokování útoku možná stačilo, že Thomas začal sekat zahradu. Zvuk sekačky údajně mohl včely vydráždit natolik, že se vrhly v obrovském roji na nebohého zahradníka a uštědřily mu mnoho bolestivých bodnutí.

Zoni se manželovi snažila poskytnout první pomoc, přičemž ani ji hmyz vůbec nešetřil. Thomasovi už ale bohužel nebylo pomoci. Po příjezdu hasičů jeden zakryl Zoni svým kabátem a odvedl ji k sousedům. Jeho kolegové zatím varovali sousedy, aby až do likvidace včelstva pro jistotu nevyluzovali žádné hlasité zvuky. Žena byla od sousedů posléze převezena do nemocnice, dalšího dne už ale byla schopná vrátit se domů.

Hasiči s pomocí místního včelaře během zásahu úl vypátrali v jednom ze stromů na zahradě. Ten rozštípli a včelstvo zlikvidovali. Včelař odhadl jejich počet na 60 tisíc jedinců. Roj se tam měl usadit už před třemi roky. Ve svém středu včely podle něj pečovaly o 4 až 5 včelích královen.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi