Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladý plavec (†19) se oženil s láskou ze střední: Za půl roku ho přemohla rakovina

Autor: ran - 
25. dubna 2021
16:25

Chase Smith (†19) vyhrával středoškolské závody v plavání na celonárodní úrovni, od dvanácti let ho ale pronásledoval vzácný typ rakoviny kostí. Třikrát se mu vrátila, nakonec ho bohužel přemohla. Než udeřila naposledy, potkal dívku svých snů a oženil se s ní. Ta ho věrně držela ho za ruku, když odcházel na onen svět.

Chase a Sadie Millsová z americké Indiany se potkali na jednom středoškolském závodu v plavání, hned se oba do sebe zakoukali. Vyměnili si čísla a netrvalo dlouho, začali spolu chodit.Rakovina v té době Chaseovi zrovna dávala oddechový čas, měla se ale vrátit dřív, než se dalo čekat. Už potřetí od jeho 12 let, kdy u něj propukla poprvé.

Pár vzal vztah zcela vážně, plánovali svatbu, po níž oba vždycky toužili. Když rakovina propukla s nebývalou silou do třetice, neváhali a po šesti měsících chození do toho praštili.

Umíráte, řekli mu před svatbou

V té době ještě silný a (ovšem pouze) na první pohled zdravý Chase už tehdy čerstvě věděl, že má rakovinu po celém těle, i v plicích a na mozku.

Lékaři mu dali jen pár měsíců. A jejich předpovědi se bohužel splnily přesně. Poslední dva dny Sadie strávila s manželem v posteli a utěšovala ho.

Ve zvládnutí strastiplného umírání jim i jejich rodinám pomáhala křesťanská víra. Neochvějně věří, že se oba znovu shledají a spočinou si opět v náručí.

Byla s ním až do konce

„Bůh dal Chaseovi sílu vyznat mi i těsně před smrtí lásku. Řekl, že se nemám ničeho bát,“ uvedl web deníku Daily Mail zpověď mladé ženy. „Zašeptala jsem mu do ucha, že všechno bude v pořádku a že on ten boj vyhrál. Že je čas jít k Bohu, kde už nebude bolest ani utrpení.“ Dodala, že se těší, až se znovu sejdou.

Sadie byla se svým milým do úplného konce, líbala ho na tvář, když naposledy vydechl. Vzpomínat na něj ale budou i na jeho střední škole - pojmenovali tam po něm místní plavecký bazén, kde Chase tolikrát zazářil jako prvotřídní sportovec. Jeho sen, stanout jednou pod olympijskými kruhy, se ale bohužel už nikdy nenaplní. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi