Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zemřel známý novinář Pavol Prikryl (†58): Hospitalizovali ho kvůli koronaviru

Autor: rc - 
10. dubna 2021
10:01

Slovensko oplakává smrt novináře, spisovatele a bývalého mluvčího ministerstva dopravy Pavola Prikryla. Osmapadesátiletý muž byl koncem března hospitalizován na jednotce intenzivní péče, odkud se už domů nevrátil. Podle slovenského deníku Plus Jeden Deň ho stál život koronavirus.

Pavol Prikryl svůj život zasvětil novinařině. Působil jako šéfredaktor časopisu Zrno ve slovenské Žilině, přispíval svými texty pro Katolické noviny či deníku Nonstop. Mezi lety 1999-2000 pracoval jako mluvčí ministerstva dopravy, pošt a telekomunikace Slovenské republiky. Působil také jako zástupce ředitele tiskového odboru Úřadu vlády.

Kromě novinařiny a PR ale také vydal několik knih. Byl to hlavně talentovaný básník. V roce 1995 mu například vyšlo dílo Pro nejmenší, o čtyři roky později vydal knihu Básničky z hvězdičky a v roce 2015 se na pultech knihkupectví objevila sbírka básní Na konci ticha.

Všechny proto zasáhla zpráva o jeho smrti. Třiadvacátého dubna byl Prikryl transportován do nemocnice. Na Facebooku se objevilo několik příspěvků, které novinář psal z nemocničního lůžka. „Dnešní stav. Ta 95 mě velmi těší – týká se kyslíku. Prosím, modlete se dále za mě,“ napsal na sociální síť, kde se o dva dny později objevil další příspěvek. „Začátek dalšího dne. A 95 svítí nadále,“ podělil se svými přáteli o dobrou zprávu. Ovšem následně přišla zdrcující zpráva. Prikryl v osmapadesáti letech zemřel. Podle slovenského deníku Plus Jeden Deň byl v nemocnici hospitalizován s koronavirem, který ho měl stát také život.  

VIDEO: Jak tělo reaguje na covid a je lepší se vyhnout ibuprofenu?

nika70 ( 10. dubna 2021 15:21 )

23.dubna ještě nebylo, tak nemohl být hospitalizovaný...

Zobrazit celou diskusi