Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Víte, jak se správně ubránit klíčem? Žena ukázala, co dělají lidé špatně!

Autor: jžk - 
27. března 2021
13:12

Virální video, na kterém TikTokerka upozornila ženy, jak správně držet klíče mezi prsty během napadení, obletělo svět. Věděli jste o riziku, které sebeobrana pomocí klíčů obnáší?

Uživatelka TikToku @faaesfx varovala ženy, aby nedržely klíče mezi prsty, když se budou chtít bránit před potencionálními útočníky. Napsal o tom deník Daily Mail. Místo toho vysvětlila, že je tato metoda skutečně nebezpečná a oběť by se při ní mohla zranit. Jak ukázala na svém videu, existuje mnohem lepší a efektivnější způsob, jak způsobit násilníkovi škody.

Podle mladé ženy stále existuje mnoho lidí, kteří pro pocit bezpečí mnou v kapse mezi prsty svazek klíčů. Kdyby se však tímto způsobem pokusili teoretického útočníka bodnout, zranili by spíše sami sebe a v případě přepadení zezadu by se do něj ani netrefili. „Spousta žen mi řekla, že takhle nosí své klíče, aby se cítily bezpečně,“ řekla TikTokerka ve virálním videu a ukázala klíč umístěný mezi dvěma prsty.

Když do někoho takhle udeřím, klíč se vrátí a pořeže mi prsty. Místo toho je lepší vzít svůj nejdelší klíč a pevně ho zapřít o dlaň,“ popsala na videu dívka, která zdůraznila, že v případě napadením zezadu by byla první metoda k ničemu. „Když ji takto chytím a zaútočím na ni, nemá se jak bránit,“ demonstrovala špatné držení klíčů na druhé ženě. Když však držela klíče způsobem, který doporučila @faaesfx, tak měla ideální příležitost jej zabodnout do nohy nebo intimních partií.

Video, které vidělo přes 2,6 milionu lidí, vyvolalo v divácích smíšené reakce. Mnozí z komentujících byli za radu vděční, jiní se však rozhořčili nad tím, že by se kdokoliv měl cítit natolik ohroženě, aby nad něčím takovým přemýšlel. „Je to skvělá rada. Jen bych si přál, aby nebyla vůbec nutná. Na tomhle musí naše společnost ještě zapracovat,“ napsal jeden z nich.

VIDEO: Pár hodin po zveřejnění videa Aničky Šulcové a Jakuba Gulaga o zákulisí projektu vládního Tik Toku bylo video staženo. Nemusíte zoufat, zrekonstruovali jsme ho pro Vás scénu po scéně, abyste si i Vy mohli vychutnat delikátní tóny nedostatku soudnosti.

Lubica258 ( 7. března 2023 06:26 )

Tak ta je teda dobrá. To já nevím, jestli bych se dokázal pomocí klíčů ubránit . Na sebeobranu jsem nebyl nikdy moc dobrý, tak jsem si koupil takového "malého pomocníka" z http­s://ww­w.pl­aza.cz­/sebe­obra­na/ . Nedělám si totiž iluze, že by na mě v noci někdo nemohl zaútočit, i když jsem muž.

Zobrazit celou diskusi