Dokument režiséra Jindřicha Procházky je v podstatě ódou na jeho kariéru a život. Všichni oslovení hosté, včetně Moniky Absolonové (44), se kterou se nerozešli v dobrém, ho opěvují jako skvělého muzikanta a kolegu.

„Jeho síla je v tom, že umí všechno,“ míní hudebník Karel Vágner (78). Došlo i na soukromí a vzácně tu vystupují matka, sestra, manželka, dcera Klára i vnuk Davida Sebastian, nechybí ani zmínka o rodinné tragédii. Davidovi v roce 2000 na leukemii v deseti letech zemřela mladší dcera Michaela.

Jak se dalo očekávat, snímek vyvolal velmi rozpolcené reakce. Jedna část ho opěvuje. „Vynikající muzikant po řemeslné stránce, ale s velmi diskutabilním vkusem. Málokdo ví, že taky výborně hrával jazz. Pak se z něj stalo to, co všichni známe…“ „Mám ho ráda. I jeho písničky. Je výborný muzikant, skladatel.“ „Úžasný pořad o Michalovi. Mám ho moc ráda, i moje vnučka. Děkuji.“

VIDEO: Michal David o odložených koncertech! A Janečkovi vysekl poklonu!

Video
Video se připravuje ...

Michal David o odložených koncertech! A Janečkovi vysekl poklonu! David Turek, Lukáš Červený

Druhá skladatele nenávidí a uráží: „Kdyby byl nevkus trestný čin, tak má zaručené doživotí.“ „Zde zcela postrádám inteligenci a jakoukoli morálku… ať skládá, hraje, vydělává, ale ať mlčí,“ znějí jiné názory. A jak se dalo čekat, fanoušci i odpůrci Michala Davida se zhádali, jak to jen lidé na sociálních sítích umí.

Každopádně se na dokument v sobotu v hlavním čase podíval téměř milion diváků (968 tisíc) a stal se tak dvojkou večera.

VIDEO: Šedesátiny Michala Davida: Jak je oslaví a proč nebude Discopříběh 3?

Video
Video se připravuje ...

Šedesátiny Michala Davida: Jak je oslaví a proč nebude Discopříběh 3? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
65 fotografií